Carnibest natuurvoeding

Op advies van sommige klanten van ons zijn wij drie jaar geleden begonnen met de verkoop van Carnibest natuurvoeding. Aangezien er in deze voeding geen gebruik gemaakt wordt van smaak-, geur- en/of kleurstoffen maakt het een zeer gezonde en complete voeding voor de hond, de kat en de fret.

Carnibest Eend
Binnen onze praktijk maken wij vooral veel gebruik van de Carnibest Eend bij honden met huid- en/of jeukklachten of voedselintolerantie. Doordat een hond van nature niet gewend is om eendenvlees te eten, herkent het lichaam van de hond deze eiwitten niet en reageren de honden dus niet allergisch op de Carnibest Eend.

Indien men een hond met deze indicatie uitsluitend voedt met deze voeding, zien we veelal binnen enkele weken een duidelijk verschil. De jeukklachten nemen af, de huid wordt rustiger en de vacht wordt beduidend mooier en voller. De Carnibest Eend is een complete voeding waardoor u niet genoodzaakt bent de hond nog een aanvullende voeding te geven.

Carnibest Pancreas
Bij honden met problemen met de alvleesklier zetten wij veelal de Carnibest Pancreas in. Na het inzetten van deze voeding zien we vaak al binnen enkele dagen een verbetering in het ontlastingspatroon. Vooral bij honden met alvleesklierproblemen die vrij mager zijn is de Carnibest Pancreas een uitkomst. Dit komt doordat in tegenstelling tot de brokvoeding (waar veelal een Low Fat variant ingezet dient te worden) de hond geen gewichtsverlies heeft.

Carnibest Eend Diabetes
Ook voor de diabeten binnen onze praktijk is er een Carnibest variant beschikbaar. Wij gebruiken hiervoor vooral de Carnibest Eend Diabetes in. Deze voeding bevat geen rijst en geen zetmeelhoudende groenten. Deze variant kan overigens ook gebruikt worden bij katten met diabetes.

Carnibest Natuurvoer
Een ander probleem waar Carnibest een ideale oplossing voor is, zijn de honden die niet of slecht eten. Vaak zien we een betere acceptatie indien we overstappen van een brok- naar Carnibest voeding.

Patrick Nicolai
Dierenarts
Diergezondheidscentrum Nicolai te Nuth