Dierenasiel Stevenshage te Leiden

Hoe het begon…….

Een medewerkster van dierenasiel Stevenshage had een hond die een granenallergie bleek te hebben. Steeds maar aan de diarree, er leek geen einde aan te komen. Het internet afspeurend kwam ze terecht bij Carnibest. Dit leek haar de moeite waard om uit te proberen en het bleek een schot in de roos, eindelijk voer waar hij goed op reageerde. Een kat van een andere medewerkster kampte met hetzelfde probleem, dat na het geven van Carnibest als sneeuw voor de zon verdween.

Door deze goede ervaringen kon het natuurlijk niet uitblijven dat de verzwakte dieren in het asiel ook Carnibest mochten uitproberen. Wij zijn begonnen met de moederkatten en kittens. Vroeger mochten de kittens pas geënt worden als ze 7 weken oud waren en 500gr wogen. Dankzij Carnibest wegen de 7-week oude kittens nu gemiddeld bijna een kilo. Hebben dus een prima reserve voor als het met de baby’s een dagje minder gaat en zien er bovendien prachtig uit.

De verzwakte katten krijgen ook Carnibest voorgeschoteld, het herstel gaat dan nét even sneller. Ook bij bijvoorbeeld huidklachten krijgen ze Carnibest om uit te testen of ze allergisch voor granen zijn. Deze dieren willen wij alleen plaatsen bij mensen die openstaan voor dit voer.

Op een gegeven moment groeide het idee om verkooppunt van Carnibest te worden. Een grote gift zorgde ervoor dat wij een vrieskist konden kopen. De mensen die nu bij ons dit voer kopen, zorgen ervoor dat er geld binnenkomt die het asiel goed kan gebruiken. Van de opbrengst kunnen wij het voer ‘voor eigen gebruik’ betalen.

De mensen van Carnibest zijn dierenvrienden in hart en nieren en helpen ons waar ze maar kunnen. Met advies maar ook krijgen we wekelijks gratis incourant voer zodat wij nog meer asieldieren Carnibest kunnen geven. Niets geen praatjes van vertegenwoordigers die provisie krijgen over het verkochte voer, maar puur door onze eigen ervaring zijn wij voorstanders van het voeren van Carnibest.