Diana

Hierbij delen wij onze ervaring met Carnibest bij onze fretjes.

Annette Friedenberg van “De Frettenburcht” heeft ons als eerste erop gewezen dat Carnibest eigenlijk het beste is wat je je fretten kan geven omdat er geen koolhydraten inzitten. Op haar advies zijn we langzaam aan Carnibest gaan proberen bij onze 3 fretjes.

De eerste keer hebben we de Carnibest in hun verblijf gezet maar ze aten er niet van. Ze snuffelde er eens aan en liepen vervolgens met een opgetrokken neus weg. De keer daarna hebben we het half om half gemengd met natvoer van “Vitakraft”, dat kregen ze al heel af en toe die smaak konden ze dus al. Dit keer aten ze er dan ook van. Dit hebben we een keer of 4 herhaald waarbij we de hoeveelheid Carnibest steeds iets verhoogde en er uiteindelijk geen natvoer meer aan toe voegden.

Op dit moment eten ze eigenlijk alleen nog maar Carnibest en ze vinden het heerlijk! We moeten er wel altijd een papje van maken en dat doen we door er wat lauw water aan toe te voegen. Ze krijgen iedere ochtend en iedere avond verse Carnibest, de rest van de dag hebben ze brokjes van “Totally Ferret” tot hun beschikking. Gemiddeld eten ze 150-200 gram Carnibest per dag (3 (vrouwelijke) fretjes).

Sinds ze Carnibest eten zijn de uitwerpselen veel kleiner, ze zien er schitterend uit en hun conditie is ook prima. We gebruiken Carnibest nog te kort om er veel meer over te vertellen maar wij zijn meer dan tevreden over het resultaat tot nu toe.

Vriendelijke groeten,
Dennis en Diana
Utrecht