Vako

Onze hond, Duitse Herder, naam Vako, is een reu en is op 22 april 2008 geboren.

Wij weten sinds februari 2009 dat Vako EPI heeft, hij was toen net 10 maanden.
Eigenlijk sinds wij hem hebben en dat was met 8 weken, heeft hij altijd erge honger gehad, at steentjes, houtjes en zelfs korreltjes asfalt op, daarbij was hij ook erg bijterig, normaal aanhalen konden we hem niet, want dan hing hij alweer in je handen.

Hij had ook meerdere malen ontlasting op 1 dag en dit was dan ook geel korrelig en in januari 2009 ging hij aan de diarree, nadat hij een kauwkluif had gegeten en of het nu daardoor is gekomen, weet ik niet, maar de diarree ging niet meer over.

Naar de dierenarts geweest en alles verteld, de dierenarts vermoedde een alvleesklier die niet werkt, dus gelijk een bloedtest op suiker gedaan, maar dat was goed, en bloed afgenomen om op EPI te testen, de waarde moet tussen 1 – 35 zijn, bij Vako was zijn waarde nog minder dan 1, dus zijn alvleesklier werkt eigenlijk helemaal niet.

Mijn man is toen op internet gaan zoeken op alvleesklier en kwam zo terecht bij Carnibest en hij was daar gelijk enthousiast over, dus hebben wij de Pancreas voer geprobeerd begin maart en Vako woog toen ruim 30 kilo met 10 maanden, zijn ribben staken heel erg uit en had een hele ingevallen buik.

Maar goed, we zijn nu zo’n 4 maanden verder en Vako weegt nu 40,5 kilo en ziet er goed uit, met een glanzende vacht. Hij mag nu nog een kilo of 2 aankomen. Vako is een jonge, levenslustige hond, die het reuze naar zijn zin heeft.

Wij trainen ook met hem zoals elementaire II en ook 1x in de week speuren, in beide is hij een hele enthousiaste hond en wil echt werken. Verder gaat het goed met hem en we krijgen ook regelmatig te horen dat Vako zo’n mooie hond is en op de training 1x per week en bij het speuren zijn ze ook helemaal enthousiast over hem.

Jammer is alleen en dan zeker met warm weer, dat hij minder conditie heeft dan andere honden, die zelfs ouder zijn dan Vako, maar dit is dan waarschijnlijk het gevolg van zijn EPI.

Groetjes,
Astrid en Leen Struijt
Papendrecht

P.s.
Ik wil ook nog wel even kwijt, dat je met je vragen over het voer van Carnibest altijd zeer snel en duidelijk antwoord terug krijgt, wat een vertrouwd gevoel geeft.