Yke

Hier het verhaal van onze Duitse Herder, genaamd Yke. Op tweede kerstdag 2001 hebben wij Yke opgehaald bij de fokker in Roermond.
Het was een flinke pup. De eerste paar jaar ging alles prima met ons mannetje, alleen had hij een grote eetlust. Als het even kon vrat hij het eten van onze andere herdershond op.
Ook lustte hij alles, tot rauwe spruiten aan toe. Poepen deed hij zeker drie maal per dag.

Zo rond maart 2006 was dus alles goed. Tot Yke begon met veelvuldig drinken en zeker zeven tot acht keer per dag moest poepen. De ontlasting was stopverfkleurig.
We wisten natuurlijk niet wat er aan de hand was met hem.

Verschillende soorten brokken hebben we geprobeerd, maar niets hielp. Ook ’s nachts moesten we ons bed uit voor hem en vaak waren we helaas ook te laat, dus dan lag de hele keuken vol met ontlasting.

Yke werd steeds magerder, ondanks dat hij zeer veel at. Hij woog nog maar 28 kilo en dat voor een hond met een schofthoogte van 67 cm.
In november 2006 hebben we een afspraak gemaakt bij onze dierenarts Nico Dijkshoorn. Deze heeft allerlei onderzoeken gedaan, waaronder bloedonderzoek en de ontlasting nagekeken. Na een week kregen we de uitslag van de onderzoeken en ja hoor, EPI. Vanaf die dag stond hij op de Zymoral poeder en dieetvoer.

Het ging langzaam beter met Yke, soms had hij nog wel gelige ontlasting maar niet meer papperig. Wel stonk hij ontzettend (zijn vacht met name en uit zijn bek ook). En toen ging het weer bergafwaarts met hem, weer veel poepen én geel van kleur.

Via de site van de Duitse Herders kwam ik bij Carnibest terecht. Dit was zo rond september 2008. We kochten bij de dierenwinkel 5 kilo Carnibest Natuurvoer Pancreas en hij deed het er gelijk prima op!

Toen contact gezocht met Bunschoten Diervoeders van Carnibest en een grote vrieskist aangeschaft, want Yke zou helemaal op dit voer overgaan. Om een lang verhaal kort te maken, het gaat nu GEWELDIG met Yke! Dankzij de Carnibest Natuurvoer Pancreas.

Ook wil ik graag zeggen dat Bunschoten Diervoeders een zeer goede service heeft en de mensen daar betrokken zijn.
Bedankt, ook namens Yke want hij smult ervan!

Familie van der Veen
Huizen