Bo

Tijdens één van mijn wandelingen in het plaatselijke park, zie ik op een dag een Golden Retriever lopen. Ik zie dat het dier een enorme olifantshuid heeft. Toevallig had ik ooit een verhaal van Paul Barte gehoord over een hond met dezelfde problemen en die was enorm opgeknapt toen hij alleen nog Carnibest kreeg. Met dat verhaal in mijn achterhoofd kom ik in gesprek met Irma, het baasje van de Golden Retriever genaamd Bo.

Irma vindt het allemaal vreselijk en ik merk duidelijk dat ze erg veel van deze hond houdt en er alles voor over heeft om hem te helpen. Ik hoor het verhaal van Irma aan, die werkelijk van alles hebben geprobeerd om het leed van het dier te verzachten. Medicijnen, pijnstillers, jeukremmers, tot zelfs prednison…echter niets hielp en het huilen stond haar nader dan het lachen. Begaan met hun verdrietige lot, vertel ik het Carnibest verhaal en het verhaal dat Paul me vertelde over een hond met een olifantshuid. Irma leefde helemaal op en had weer een sprankje hoop. Tuurlijk wilde ze het proberen. Dus de volgende keer dat ik naar Tiel ging reed Irma mee en is daar uitgebreid geïnformeerd door Paul en kreeg Carnibest, fytomix en borage olie mee in een bepaalde dosering….

Ik kwam Irma regelmatig tegen en ik zag Bo gewoon opknappen. In het begin werd zijn vacht dunner en dunner, maar langzaam maar zeker, kwam er een echte Golden vacht voor terug en ik vond Bo veeeeel levendiger en vrolijker. Nu ruim een half jaar later kwamen er zelfs weer roze vlekjes op zijn buik en hij heeft weer aardig wat haar op zijn borst en buik. Irma heeft weer goede hoop dat het grotendeels goed gaat komen. Hetgeen waar vele dierenartsen niet in geloven is hier dus weer bewezen. Hieronder de foto’s van Bo. Ik hoop op deze manier vele hondeneigenaren te kunnen helpen met soort gelijke problemen. Huidproblemen komen vaker voor dan we denken en zoals blijkt…. zijn al die medicijnen helemaal niet nodig. Ik zeg niet dat het in alle gevallen zal helpen, maar veel honden zijn er dus echt bij gebaat.

Groetjes van Bo en zijn baasjes
Familie Zijderveld uit Vleuten