Willow

Op 31-10-2005 is onze Groenendaeler reu Willow geboren. Met 8,5 week heb ik hem opgehaald. Met 9 weken begonnen de problemen, kale plekken rond de ogen van Willow te komen. Ik ben direct naar de dierenarts gegaan en heb de fokker ervan op de hoogte gesteld.

Daarna volgende een lange weg met allerlei onderzoeken in eerste instantie dacht men aan Demodex. We zijn bij verschillende dierenartsen geweest en er zijn in totaal zo’n 20 krabsels gemaakt maar er werd telkens niets gevonden. Willow werd aan allerlei chemische producten gezet van stronghold, hydrocortiderm, advocate, ectodex. Niets hielp en de klachten werden steeds erger. Toen is er haar op kweek gezet voor schimmel, ook deze uitslag was negatief. Willow kreeg steeds meer pijn, krabben en bijten tot bloedens toe.

Ik was de wanhoop nabij wat sta je machteloos tegen zo’n groot probleem. Er is toen besloten een huidbiopt te maken en er is weer gekeken naar schurftmijt uitslag was negatief. In maart 2006 zijn we doorverwezen naar een dermatoloog. Deze dacht aan een schurftmijt hij vond het niet nodig om krabsels te maken omdat er steeds niets gevonden werd, wel vond hij het erg vreemd dat Willow niet reageerde op de stronghold want dat moest toch aanslaan, maar hij krabde er dwars doorheen. Daarom is er besloten om bloed af te nemen. Op sarcoptes mijt was de uitslag negatief. Wel was hij positief op mijt, vlooien speeksel en schimmel. Omdat hij niet reageerde op de stronghold bleef de huisstofmijt en allergie over. Ik zou lange weg en dure behandeling in kunnen slaan waarbij je de hond iedere week injecteert. En is geen garantie dat het aan zou slaan dat was per hond verschillend. Willow zou volgens de uitslag Atopie hebben, dit kun je wel stabiliseren maar een hond zal er nooit van genezen.

Toen zijn we verder gaan zoeken en zijn bij een mevrouw geweest die aan Bioresenantie therapie doet. Willow zou positief reageren op schimmels, tarwe, gluten, varkensvlees, kip, suiker (riet) producten, soja, en zalm. Omdat dit een arts was en er dieren bij deed belde ik op voor een afspraak het liefste op de ochtend of laat in de middag omdat er mensen waren die allergisch waren voor honden. Ik had er geen goed gevoel bij en ben verder gaan zoeken. Inmiddels had ik al veel goede dingen gehoord over Carnibest en dat ik dat echt eens moest proberen. Ik had Willow op Carnibest gezet en heb toen nog een afspraak gemaakt bij Steven Schukking Kortenoord.

Op woensdag 24 mei hadden we een afspraak met Steven. Willow heeft inderdaad een allergie dat voortkomt uit een auto immuun defect. Hierdoor ontstaan allergieën, huisstofmeid en reacties op voedingstoffen. Er werd een heel stappenplan uitgezet.

1: Willow moest buiten verblijven in de kennel (dit hadden we al gedaan omdat de dermatoloog hetzelfde adviseerde);
2: Hij moest op vers vlees. Nu zat hij sinds kort op carnibest dus ook dit was een goede zet;
3: En hij kreeg medicijnen speciaal ontwikkeld voor huidklachten.

Inmiddels zit Willow een aantal maanden buiten en op vers vlees en krijgt zijn medicijnen. Hij ziet er al een stuk beter en gelukkiger uit. Ik heb medicijnen gekregen en moest over drie maanden contact opnemen. Het doet mij nog steeds erg veel pijn. Want willow is qua karakter helemaal mijn hond, geweldig lief en wil alles voor mij doen. Wat de toekomst brengt voor willow dat is afwachten. Ik denk dat ik steeds alert moet zijn op dingen die hij te eten krijgt want ik merk wel als hij iets apart te eten krijgt dit wel zijn weerslag heeft op zijn bijten en krabben. Willow zal ook buiten moet blijven. Ondanks al deze ellende is de Groendealer nog steeds mijn ras

Vriendelijke Groeten Monique en Willow