Yantho

Hier een zeer positief verhaal over onze bruine Labrador Yantho van nu 4 jaar en 2 maanden oud.
In die zin positief omdat we ruim een jaar geleden gestart zijn met het geven van Carnibest.
Toen hij ongeveer een jaar oud was kreeg hij last van tussenteen-ontstekingen aan beide voorpoten.
Dit was voor ons maar zeker voor hem een hele vervelende aandoening waar hij best veel hinder aan ondervond, de ontstekingen (blazen) sprongen voortdurend open waardoor er natuurlijk ook weer vuil in kon komen.
Dit heeft ons heel wat bezoekjes en geld aan de dierenarts gekost, smeersels / spuiten / het dragen van schoentjes / pillen / het baden in soda of badedas, niets hielp.
Het werd altijd maar afgeschoven naar een allergie wat heel moeilijk te behandelen was, het kon via zijn nagels naar binnen komen en dan waren het weer de grassen waar hij allergisch voor kon zijn en het scheen nogal een veel voorkomend probleem bij de Labrador en de bulldog te zijn. Ook werd het nogal eens afgeschoven op de stand van de voorpoten??
Nooit werd er gesproken over de voeding, of hier wel eens ’t probleem zou kunnen liggen.
We zijn zelf op zoek gegaan op internet naar andere voeding en kwamen toen op de site van Carnibest uit.
Dit hebben we eerst nog eens aangehaald bij onze eigen dierenarts (waar we overigens heel tevreden over zijn) en nog eens bij een andere dierenarts. Zij kenden de Carnibest wél maar trokken enigszins de neus hier voor op omdat hier ook geen resultaat mee te behalen was.
We hebben dit advies toch maar niet opgevolgd en zijn op zoek gegaan naar de Carnibest en tevens contact opgenomen met Carnibest zelf en vaker om advies gevraagd. Hier zijn we overigens zeer goed door geholpen.
In eerste instantie gestart met de variatie rund, na een aantal maanden geen echt resultaat geboekt. De variatie eend geprobeerd maar deze at hij niet, toen overgestapt op de kalkoen waar hij tot heden heerlijk van smult.