Zeno

Mijn ervaring met het voeren van vers vlees
In april merkte ik dat onze Border Collie, Zeno erg veel begon te krabben. Dan denk je al gauw: ‘Waar kan dat aan liggen?’. Er was in huis niets veranderd en hij kreeg ook geen andere brokken.
Na een grondige inspectie op vlooien, was ik tot de conclusie gekomen dat hij die helemaal niet had. Toch hebben we hem voor de zekerheid maar behandeld tegen vlooien en teken, dat moest toch gebeuren.
Aangezien Zeno veel in het gras loopt, dacht ik dat hij misschien een gras-allergie kon hebben. Zou kunnen, in het voorjaar, dus lieten we hem maar een paar weken niet op het gras lopen, wat wel lastig was, maar het lukte toch.
Ondertussen zocht ik uit wat ik nog meer kon doen om hem van de jeuk af te helpen.
Vers vlees voeren schijnt ook erg goed te zijn en te helpen bij honden met jeuk. Even zochten we welk merk we gingen voeren. Merk X leek ons de beste optie. Dat merk zit tenslotte in onze woonplaats, dus lekker dichtbij. Nou, even nog de diepvries, die wij al eerder gebruikt hadden voor de honden, aangezet en maar meteen 40 kilo van merk X gehaald.

We namen ‘Rund Compleet’. Daarvan stond vermeld dat dit goed is voor honden met allergieën. Ik merkte echter dat de jeuk niet minder werd (Zeno werd door Dirk zelfs ‘krabmans’ genoemd). Wat ik wél constateerde, was dat Zeno wel heel veel moest plassen. Hij zou van vers vlees juist minder moeten drinken en plassen, omdat er veel vocht in het vlees zit. Vaak werd ik ’s nachts om 4 uur wakker gemaakt door Zeno omdat hij heel nodig moest plassen. En ’s ochtends stond hij wel zo lang met zijn ene poot omhoog dat hij bijna omviel. Ik heb de tijd een paar keer opgenomen: 1 minuut en 25 seconden plassen is echt heel erg lang. Wij kwamen tot de conclusie dat merk X geen succes was, dus wat nu?

We zijn toen overgeschakeld van merk X naar Carnibest Natuurvoer. Het vele plassen werd meteen een heel stuk minder en gelukkig hoefde ik er ’s nachts niet meer uit. Het krabben werd na ruim 1 week Carnibest ook een heel stuk minder en ik zei tegen Dirk dat ik niet meer wilde dat Zeno nog ‘krabmans’ werd genoemd.

We zijn nu ruim 2 en een halve week verder en wat ben ik blij met Carnibest, want Zeno is nu volledig van zijn jeuk af. Ik heb een hond terug zonder jeuk en zonder veel plassen. En voor Zeno is er nog een hele leuke bijkomstigheid: hij vindt het eten wel hééééél lekker. Zeno was nooit een moeilijke eter, maar ik weet zeker dat hij dat nu ook nooit zal worden, met dat lekkere vlees.

De conclusie is wel dat het ene verse vlees niet vergeleken kan worden met het andere.
Er is dus een enorm verschil in kwaliteit.

Met vriendelijke groet,
Monique Barten