Darwin

Darwin is een Entlebucher Sennenhond van 2,5 jaar. Als pupje van 8 weken kwam hij bij ons. Vrijwel vanaf het begin was zijn ontlasting niet helemaal in orde. Hij poepte te vaak ( 3 á 4 keer per dag) te veel en te dun. Verder merkte we nog niks aan hem. Hij was zeer levendig en actief. Hij kreeg brokken van een goed merk zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Het bevatte onbespoten plantaardige grondstoffen, veel vlees, extra vitamines en kruiden uit de natuur. Dit alles zonder chemische toevoegingen. Dus wij dachten dat we het juiste voer gaven.

Na zijn laatste enting (12 weken) ging het bergafwaarts. Hij kreeg steeds vaker echte diaree die maar niet onder controle te krijgen was, z’n buikje rommelde en hij liet erg veel scheten. Toen Darwin ruim 8 maanden was werd hij echt ziek. Ernstige diaree, overgeven, hij kon bijna niet meer lopen van de buikpijn, in een week tijd viel hij 3 kilo af. Hij was echt een zielig hoopje hond. De dierenartsen wisten het op een gegeven moment ook niet meer. We zijn toen doorgestuurd naar een gespecialiseerde Dierenkliniek. Daar werd een darm- en een maagontsteking geconstateerd. Uiteraard kregen we toen een antibioticakuur mee naar huis. Helaas heeft hij er daarvan meerdere gehad. Dus echt bevorderlijk voor een goede darmflora is dat niet. Langzaam knapte hij toen wat op.

Na dit dieptepunt zijn we nog een paar keer van voer veranderd maar niets hielp echt goed. Door bioresonatietherapie en weer een andere brok werd het uiteindelijk wat beter. Geen echte diaree meer. Wel nog steeds te dunne ontlasting, veel en vaak poepen en ook veel scheten. Deze scheten stinken zo dat Darwin er zelf voor wegloopt.

Via via hoorde ik van Carnibest en ben het gaan proberen. Drie dagen achter elkaar Carnibest en 4 dagen brokken. De Carnibest dagen gingen eigenlijk direct goed, geen dunne poep meer, geen scheten. Omdat de overgang Carnibest naar brokken voor Darwin niet echt goed werkte zijn we sinds 2 weken helemaal over op de Carnibest. Tot nu toe gaat het goed, heel goed zelfs. Hij poept nog maar 1 of 2 keer per dag een keurig klein en stevig drolletje Darwin vindt het helemaal geweldig! Hij blijft z’n bak maar uitlikken terwijl het al lang op is.

Wij zijn dus erg blij met Carnibest!

Groetjes, Renate van Aperlo
Eefde