Eidos

Als echte herderfreaks konden we na maanden zoeken naar een goede fokker en wachten tot de pups eindelijk oud genoeg waren in 2001 eindelijk onze eerste Duitse Herder ophalen. Tjonge, wat hadden we daar lang op gewacht en naartoe geleefd!! Vol goede moed begonnen we met de brokken die we van de fokker mee gekregen hadden. De fokker had zowat elk merk al in huis gehad maar niks ging boven dit merk volgens hun. Dus tja als beginnende hondeneigenaren ga je daar al snel in mee. Het ging alleen helemaal niet zo goed met onze Eidos..

Hij had vanaf dag 1 dat we hem hadden hele dunne ontlasting… In de eerste dagen dachten we nog dat dit misschien gewoon wat stress was omdat alles zo nieuw was voor hem. Daarna toch denken aan een virusje ofzo dus toch maar even naar de dierenarts. De nodige spuitjes en pilletjes verder was de ontlasting alleen nog slap. En erger; hij kreeg er jeuk bij! Op aanraden van de dierenarts een ander merk brok gaan geven maar ook hierop geen verschil… 10 merken verder nog steeds hetzelfde, slappe ontlasting! Het enige verschil was alleen dat Eidos inmiddels zoveel last had van jeuk dat hij zichzelf helemaal kapot beet en krabde waardoor hij grote kale en knalrode plekken had op zijn buik en billen. De brokken werden ook nog eens met lange tanden opgegeten met regelmatig een verwijtende blik achterom naar ons. Eliminatie diëten hielpen ook niks.

Verschillende testen en onderzoeken gedaan waar niet echt duidelijkheid uit kwam ben ik gaan speuren op het internet, want dit kon toch gewoon niet zo?!?! Uiteindelijk op een forum terecht gekomen waar gesproken werd over Versvlees.. Dit klonk gelijk heel logisch en na een week of wat elke seconde te hebben gelezen over dit “fenomeen” hebben we Eidos cold turkey overgezet op Carnibest.

Ik vergeet het nooit meer… De Carnibest lag op het aanrecht en Eidos was niet uit de keuken weg te slaan. Toen het eenmaal tijd was voor zijn eerste Versvlees maaltijd kreeg ik amper de kans om het voer in z’n bak te doen ( vrij lastig met een grote springende Duitser om je heen ) en hij at het met zoveel plezier op! Het was gewoon schitterend om te zien hoe hij er van genoot! Spannend was het natuurlijk wel want hoe zou hij op dit voer reageren? De volgende dag werden we gelijk helemaal overtuigd want voor het eerst sinds hij bij ons was had hij een normale stevige ontlasting!!! Ik heb zowat een dansje gedaan van blijdschap!! De huid die op dat moment helemaal stuk en geïrriteerd was heeft wat langer geduurd. Eidos was duidelijk aan het ontgiften en dat kwam er allemaal via zijn huid uit. Maar inmiddels is het allemaal goed. Hij glimt ongelofelijk en heeft een schitterende volle vacht! Zijn ontlasting is ook nog steeds perfect.

Elke dag weer als ik zie hoe goed het gaat met Eidos en hoe hij nog steeds elke maaltijd staat te popelen om te eten ben ik weer zo blij dat ik via dat forum kennis heb gemaakt met Carnibest. Heb zelfs een paar vriendinnen van me nu helemaal over zodat hun hondjes ook lekker vers vlees krijgen.

Barbara Hazelhekke
Ede