Faido

Faido kwam bij ons als pup van 7,5 week oud. Al vanaf het begin had Faido zeer regelmatig (lees minimaal 4 x per week) last van waterdunne diarree. In de eerste week weten we het aan de stress van alle nieuwe dingen, maar het ging echter maar niet over. Op aanraden van de fokster heel rustig overgestapt op een ander voer, in de hoop dat hij er beter op zou reageren.

Dit was geen succes, het werd niet minder maar ook niet erger, maar erg genoeg om er wakker van te liggen en je zorgen te maken over dat kleine grijze monstertje wat te vaak zo’n last van zijn darmen had en wat van binnen zo erg rommelde dat je je afvroeg of alles nog wel vast zat. Dus maar weer naar de dierenarts, daar kreeg hij voor de zoveelste prik en tabletten om zijn darmen te verlichten, we werden echt een beetje moedeloos.

Het leek ook wel erger te worden naar mate hij ouder werd en ik werd natuurlijk steeds bezorgder en de rit naar de dierenarts werd dan ook steeds vaker gemaakt en we weer terug kwamen met medicijnen, steeds weer met de hoop dat dit zou werken en we er klaar mee zouden zijn. Daarnaast werd het een echte spriet omdat we het gevoel kregen dat hij gewoonweg te weinig voedingsstoffen binnen kreeg.

Nadat we een algemeen groot bloedonderzoek hebben laten doen en hij op hypo-allergeen voer van de dierenarts zat (wat ook niet hielp) werd Faido gezond verklaard. Maar waarom dan die aanhoudende diarree-problematiek????? We kregen het advies om hem eerst een poos op het hypo-allergeen voer te zetten en als laatst optie zou ik voor hem moeten koken, zodat ik langzaam kon uitvogelen waar hij dan allergisch voor zou moeten zijn…..

Tijdens de ringtraining kwam ik in contact met Karen Cosman en hadden we het zo over voeding en samenhangende problemen en de problemen met onze Faido. Ze vertelde ons toen over de Carnibest. Ze gaf aan dat veel honden met darm/vacht problemen hierbij gebaat waren. Nu stond ik niet negatief tegenover het voer en kreeg Faido ook wel eens ander vers vlees voer, maar dan wist ik dat ik ’s nachts weer kon schoonmaken…., dus waarom zou Faido wel goed reageren op Carnibest….

Ik twijfelde en belde dus mijn dierenarts om van hem een advies te krijgen.

Deze raadde mij het gebruik van Carnibest af in de situatie van Faido, daar ik al twijfelde en Faido niet nog magerder wilde zien modderde ik dus nog een poosje aan met de brokken.

Totdat ik midden in een nacht wakker werd gemaakt door een pup van 4 maanden met een paniekerige blik in zijn ogen, de diarree zat overal en had hem letterlijk en figuurlijk overvallen. Daar stond hij dan met een trieste blik in zijn ogen midden in de nacht onder de douche… ik had zo met hem te doen. Op dat moment samen met mijn vriend besloten dat we niks te verliezen hadden en dat we de Carnibest gingen proberen.

Eén week later had onze Faido vaste ontlasting!!

Na 2 weken ging het nog steeds geweldig, hij wilde zelfs weer erg graag eten (hij at altijd met tegenzin en nu werd hij bijna gek als ik het vlees pakte).
Wel moesten we nog een beetje voorzichtig zijn met beloningskoekjes en botten, tot we de tip kregen om kleine balletjes te draaien van het vlees en deze te drogen in de oven. De ideale beloning tijdens trainen!

Wat ons ook opviel was dat Faido’s ontwikkeling helemaal bijtrok, hij vol in de spieren kwam te zitten en straalde van levenslust. Hij at dan ook bijna anderhalve kilo per dag, maar in onze ogen had hij ook zoveel in te halen.
En nu? Hij is uitgegroeid tot een stoere Weimaranerreu die alles kan eten wat hij wil zonder er last van te hebben. Brokken, modder, vies water, ijs, gras, alle soorten botten verdraagt hij zonder ook maar aan de diarree te krijgen.
Zijn hele darmflora functioneert zoals het hoort (achteraf gezien helemaal verknald door alle medicijnen….)
Op shows gooit hij hoge ogen , was met 28 maanden Nederlands Kampioen en vindt het geweldig om voor me te werken.

1 ding staat voor ons vast, pupkopers adviseren wij Carnibest!!

Josee Sales
www.greystardust.nl