Fellow

21 mei 2000 werd Fellow geboren bij ons thuis, het was een prachtige reu een klein dikkertje 250 gram woog hij. Het ging allemaal voorspoedig hij dronk goed bij zijn moeder en bleef het zwaarste van het nest van 5 pups. Totdat zijn moeder na een aantal weken vond dat het genoeg geweest was en Fellow langzaam op vast voedsel over moest gaan. Puppymelk, puppybrokjes, bambix, puppybrokjes met water want echt kauwen kon hij nog niet niets maar dan ook niets kreeg ik erin, soms een heel klein hapje. Hij viel in korte tijd erg af, ik heb van alles geprobeerd het eerste jaar van zijn leven maar het bleef een ramp. Ook bleek dat hij erg allergisch reageerde op bepaalt voedsel.

Na 18 maanden kreeg hij erge last van jeuk en zijn maag darmstelsel was volledig van slag, dat uitte zich in constante diaree… het liep er dan uit als water en hij had last van darmkrampen dan kroop ie steeds heel laag over de grond en piepte daarbij zachtjes. Dat is zo wel een jaar met ups en downs gegaan en steeds kwam ik weer bij de dierenarts terecht die hem maar weer een kuurtje gaf en een antibiotica injectie. Al zijn weerstand was verdwenen door al die kuurtjes maarja je moet toch wat hè en het hielp tijdelijk. Hij reageerde steeds heftiger op zijn voedsel, totdat hij op een avond een maagbloeding kreeg bloed spuugde en poepte vreselijke krampen kreeg hij, wij met spoed naar de dierenarts die hem eerst aan het infuus legde in verband met uitdroging. Daar lag mijn allerbeste vriend zo ziek ik was zo bang om hem te verliezen.

Totdat ik hoorde dat er hier bij ons in Hoorn een praktijk van Alternatieve Geneeswijze voor dieren zat, ‘Het Hoefijzertje’ genaamd. Fellow kreeg drankjes waar goede bacteriën in zaten om zijn weerstand weer op pijl te krijgen en druppels voor zijn allergie en vooral ander voedsel, want daar kwamen alle problemen van, voedsel waar hij niet goed op reageerde. Eerst rijst met gekookte kip en heel langzaam op vlees duck hamburgers. Het ging een heel stuk beter maar het was nog af en toe niet zoals het hoort te zijn, totdat ik in aanraking kwam met iemand die dezelfde problemen had met haar hond en de hond op de Carnibest light had gezet, het zou zo’n fantastisch voer zijn haar hond zou er helemaal van opgeknapt zijn.

Dus heb ik voor Fellow ook Carnibest gekocht. Hij vond het ten eerste heerlijk ook onze andere 2 Cavaliertjes smulde ervan. Voor Fellow was de light niet zo’n succes want hij schijnt ook al te reageren op de rundvlees stukken die er in zitten, maar nu geef ik hem al een tijdje Carnibest lam en rijst. Heerlijk als het met je hond zo goed gaat en hij is zo gezond als een vis, geen diaree meer en ook geen krampen…. zelfs de jeuk is weg. Het is nu een hele blije hond dat was in die tijd dat het niet goed ging met hem wel anders hij is in zijn karakter ook erg veranderd in positieve zin. Ik had nooit gedacht dat wat je je hond voert zoveel invloed zou kunnen hebben.

Fellow gaf achteraf zelf al steeds aan dat een hond een vleeseter is en geen broketer, ik ben zo blij dat ik dit voer gevonden heb en ik hoop zo dat ik met mijn verhaal ook andere hondenbezitters die zo tobben met hun hond kan helpen, gewoon dit voer geven het helpt echt. Voor Fellow zag het er heel slecht uit dus ik weet zeker dat het ook andere dierenbezitters kan helpen. Ik ben in ieder geval een superblij bazinnetje met een superblije hond!!

Groetjes van Lydia en pootjes van Mandy, Laika en Fellow.