Nikita

Onze hond Nikita is nu 6 jaar oud. Het is een Alaskan Malamute teefje die we als herplaatsingshond gekregen hebben op 1,5 jarige leeftijd.

In de jaren dat we haar hebben zijn er veel problemen met haar geweest ten aanzien van haar gezondheid. Veel darmproblemen en huidinfecties. Een darminfectie werd vaak gevolgd door een infectie van haar huid, mede door de antibiotica die ze kreeg. De laatste twee jaar moest ze ook vaak overgeven, vooral ’s ochtends en was ze een groot deel van de dag sloom. Tegen de namiddag leefde ze een beetje op en had ze weer wat energie.

We hebben diverse merken brokken geprobeerd en vaak ging het in het begin een beetje beter om na een paar weken weer slechter te gaan. Iedere keer dachten we het juiste voer gevonden te hebben wat dus elke keer weer niet zo was.

Eind 2006 was het weer helemaal mis, geen zin meer in haar brokken, bijna iedere dag overgeven of diarree en weer sloom/ziek. Voor de zoveelste keer naar de dierenarts geweest en deze keer brokken van hem gekregen, zeer goed verdraagzaam en lichtverteerbaar. Haar urine en ontlasting uitgebreid onderzocht. Mochten de brokken geen verbetering geven dan zou ze verder nagekeken moeten worden in de kliniek.

Uit de onderzoeken van urine en ontlasting kwam niks en de brokken waren een ramp. Gelijk weer een stevige darminfectie en ook na een week kon ze de brokken nog niet goed binnen houden.

Ik wilde voordat ik verder het medische circuit inging me toch eens verder verdiepen en oriënteren op het internet, ik had het idee dat het toch met haar voeding te maken had. Op zoek naar de ideale brok kwam ik via diverse sites in aanraking met het voeren van vers vlees. Ik las over honden die ongeveer dezelfde klachten hadden gehad als Nikita en die er ontzettend van opgeknapt waren. Toch stond ik er nog wat terughoudend tegenover, ik was tenslotte altijd ‘schone’ brokken gewend te geven.

Maar hoe meer ik las hoe enthousiaster ik werd en heb ik de knoop doorgehakt: ik ging Nikita vers vlees geven. Carnibest leek me de beste oplossing, het is een compleet voer met hoge kwaliteit.

Eerst heb ik de Carnibest Lam en rijst gegeven omdat ze zo gevoelig is. Het beste was het om het langzaam in te voeren en te mengen maar Nikita wilde na 1 keer Carnibest haar brokken al niet meer! We zijn dus in één keer overgegaan en ik moet zeggen zonder problemen.

En Nikita veranderde spectaculair! Sinds ik Carnibest geef heeft ze geen dag meer gebraakt of diarree gehad. Het is een ontzettende energieke hond geworden met erg veel levenslust. Lopen vind ze weer heerlijk en we kunnen weer lange afstanden met haar lopen. Haar vacht ziet er een stuk beter uit, hij glimt meer. We hebben echt een compleet andere hond, echt super!

Sinds kort geef ik de natuurvoeding, deze lijkt ze ook nog lekkerder te vinden dan de lam en rijst. Ook de overschakeling naar deze variant was geen enkel probleem. Ze staat nu ruim 7 weken op Carnibest en ik ben absoluut overtuigd: Vers vlees geven is echt het beste wat je kan doen! Ik zou willen dat ik hier eerder van gehoord had dan hadden we heel wat problemen niet gehad.

Farideh Wentzel
Wormer, Noord-Holland