Bas

Onze Bas is een Bull-mastiff manneke en is geboren op 22-10-2006. Bas heeft vanaf zijn geboorte darmproblemen gehad en toen Bas 2 maanden oud was werden de problemen alleen maar erger, diarree en spuitpoep.

Na 3 dierenartsen te hebben versleten en een half jaar en 14 antibioticakuren verder te zijn hebben we weer een andere dierenarts genomen. Deze is Bas verder gaan onderzoeken [bloedtesten/ontlastingsonderzoeken]. Bas heeft op zo’n 6 verschillende dieetvoeren gestaan [allemaal brokken]. Niets hielp. Uiteindelijk werden we doorgestuurd naar de Universiteit in Utrecht voor een echo, waar helaas weer niks uit kwam.

Toen maar een afspraak gemaakt voor een endoscopie, hieruit bleek ons mannetje dus een ontsteking in zijn maag en dunne darm te hebben. OPLOSSING:prednison! Helaas kon Bas dit niet verdragen en na 3 dagen kreeg hij ’s nachts een bloeding tijdens het uitlaten en moest hij dus met spoed naar de Universiteit in Utrecht. Direct naar de Intensive Care! Vreselijk om hem daar achter te laten en gewoon naar huis te gaan [slapen deden we dus echt niet want je maakt je toch zorgen]. Na 1 nacht op de Intensive Care en 1 nacht op de gewone afdeling, hebben we Bas opgehaald [gelukkig] met de bedoeling dat Bas geitenvlees [eliminatiedieet] moest gaan eten [dit hebben we niet gedaan want hier zitten niet alle belangrijke voedingsstoffen en vitamines in] en hij was al zo verzwakt.

Wij zagen dat niet zo zitten en dus zijn we gaan zoeken op internet. Hier kwamen we gelukkig Carnibest Eend/Rijst tegen. Met ons laatste beetje hoop zijn we in contact gekomen met Mariska de Bie die ons heeft begeleid [nog steeds gelukkig] in deze voor ons hele zware tijd. Nu bijna een half jaar later gaat Bas hartstikke goed vooruit. Nog steeds iedere dag een beetje beter. Wij zien hem weer iedere keer lekker spelen en rennen. Dus om een lang verhaal kort te maken: Lang Leve de Carnibest en Mariska de Bie!

Dankzij hun hebben wij onze Bassie nog, terwijl we de moed al bijna hadden opgegeven. Zo zie je maar geef nooit op want je lieveling is het waard om voor te knokken!!!!!!!

DANK JULLIE WEL MARISKA EN CARNIBEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes van,
Wendie van den Oever en Eric Korpel
Oud-Beijerland