Sjors

Dit is onze Sjors. Sjors is een Berner-Sennenhond. Hij wordt op 30 april 2009 vijf jaar. Sjors is vanaf zijn achtste levensweek bij ons.

De problemen met zijn buik dateren uit die tijd. Regelmatig had ons pupje last van diarree en opgroeiende ontwikkelde hij daarbij een slechte eetlust. Als hij geen belangstelling meer had voor zijn maaltijden gingen we op zoek naar ander voer om hem weer aan het eten te krijgen. Dat ging dan een tijdje goed, maar na een maand was het weer mis, zoniet met zijn buik, dan wel met zijn trek in eten. Ondertussen viel hij erg af.

Na medisch onderzoek bleek dat Sjors lijdt aan PLE. Dat is een ongeneeslijke ziekte waarbij eiwitverlies optreedt via de darmwand. Zijn hele spijsverteringskanaal was door deze ziekte ontstoken.
Na medicinale behandeling is de ziekte nu tijdelijk onder controle en is zijn ontlasting meestal goed.

Wat eten betreft hebben we gekozen voor Carnibest, hoewel dat vanwege het vetgehalte werd ontraden door de dierenarts. Sjors doet het hier goed op. Carnibest is het enige voer dat hij goed verdraagt, en lekker vindt! Hij eet eend. Als hij het beu is, schakelen we over op lam.

Soms laat hij zijn eten staan. Dan doen we er wat rosbief door of stukjes verse kip. Sjors weegt nu 46 kilo. Dat is een prima gewicht voor een volwassen Berner-Sennen reu. Hopelijk kan hij zo zijn gewicht op peil houden en kunnen we van ons hondje nog jaren genieten! Hij is er 100% mee vooruitgegaan qua vacht, gewicht en levenslust!

Groeten,
Ineke van den Elshout en Oswald Verhaak uit Ulvenhout