Droef en Freckles

Wij hebben twee honden, Droef, kruising ter grootte van een Jack Russel, ze wordt in april 14. En we hebben een Engelse cocker. Hij wordt in mei 7. Sinds oktober 2005 voeren we Carnibest natuurvoer. We zijn er erg enthousiast over om de volgende redenen.

Droef begon als pittige pup maar begon bij de eerste loopsheid met problemen, 8 maand en al zo ziek als wat. De tweede loopsheid hebben we daarom weg laten spuiten. Na 3 dagen lag ze weer ziek in haar mand. de 3 e keer hebben we niet afgewacht. Ze is gesteriliseerd. Inmiddels ontwikkelde ze een allergie voor de meest idiote dingen. pollen, bepaalde grassoorten, wol en noem het maar op. Ze kreeg prednison gespoten. Ze was toen bijna twee. Je zag haar in de loop van de tijd minder worden, maar geen prednison gaf een hondje met ernstige uitslag die de hele dag liep te krabben en te bijten. dat duurde tot ze 5 was. Wij hadden er al vrede mee dat ze de 6 niet zou halen. maar toen kwamen we in contact met Focco Huisman [die helaas is overleden.] Hij schreef homeopathische middelen voor en binnen 14 dagen zagen we verbetering. De hond knapte op, kwam alsnog in de pubertijd, ging mee naar behendigheid en had weer lol in het leven.

Tegen de tijd dat ze 9 werd kreeg ze een hartruis. Langzamerhand begon haar lever en de nieren op te spelen. Sinds twee jaar had ze erg last van oedeem en een opgezette buik. Haar vacht zag er niet uit, kreeg een kale staart en haar buik, al nooit erg behaard, werd kaal tot boven het borstbeen. Gezien haar ziekte beeld was het doodeng om op ander voer over te gaan. Na drie maanden “Carnibest”is haar opgezette buik verdwenen, heeft ze een vacht zoals ze nog nooit heeft gehad, heeft haar op buik en dijen waar nog nooit haar heeft gezeten, trekt ze regelmatig tijdens wandelingen forse sprinten, kan weer op de bank springen en komt weer regelmatig een speeltje aandragen. Ook had zij haar hele leven al last van overvolle anaalklieren, sinds ze Carnibest eet is ook dat probleem over.

Tot zover Droef.

Freckles is een ander verhaal. Die kreeg, met ruim 2 jaar een forse blaasontsteking. Hij plaste veel bloed en had Calcium oxelaat en struviet in z’n blaas. Hij is nogal hals over kop in Wageningen geopereerd en daar bleek z’n blaas vol poliepen te zitten. Uiteindelijk heeft hij het een aantal jaar goed gedaan, we lieten hem regelmatig controleren maar in het voorjaar van 2005 ging het helemaal mis. Bloed plassen, ontstekingen en struviet in de urine. Hij was erg sloom lusteloos en zag er qua vacht niet uit, al had dat ook een andere reden. Er werd ontdekt dat z’n schildklier niet werkte. Hij kreeg de ene na de andere antibioticakuur met alle gevolgen vandien. Erg gevoelig voor virussen. Op een behendigheidswedstrijd gaf mevr. Langius mij het advies om op natuurvoer over te gaan. Kreeg diverse website adressen van haar en ze was laaiend enthousiast.

Ik heb zo eens op internet gekeken kwam verhalen over eendagskuikens tegen en stukken vers vlees en zag dat al gebeuren op mijn appartement, met toch best wel een aardig balkon. Maar mijn hond werd steeds beroerder. Op een gegeven moment hebben we besloten een castratie uit te laten voeren.

Gelijktijdig kwam Carnibest weer in de picture. Toen ben ik me er echt in gaan verdiepen, heb een langdurig telefoongesprek gehad met Peter van Doorn heb een proefpakket gehaald.

Alles in overleg met de dierenarts. En… 3 maanden verder is de urine van mijn hond bijna goed, er zit een klein spoortje eiwit in en gemiddeld struviet. Hij krijgt een keer per dag Metacam tegen ontstekingen en ik geef twee keer per dag Cranberryextract, speciaal voor honden. Verder gaven we ter ondersteuning in het weekend een antibiotica. Daar gaan we nu mee stoppen.

Wat voor mijn ook heel belangrijk is, we hebben weer een blije hond. Hij ziet er goed uit, heeft weer zin in behendigheidstrainingen. Waar hij heel lang alleen “gezellig meeliep” rent hij nu weer door het bos op zoek naar z’n stokken die hij overal verstopt. Vooral de reacties van de omgeving zijn erg goed en ik vertel mijn verhaal dan ook regelmatig. Freckles ligt sinds een week of 6 weer op z’n rug ligt te slapen, compleet ontspannen.

Dat is minstens een jaar geleden en voor ons een bewijs dat hij zich senang voelt.

Waar ik spijt van heb is dat ik niet gelijk in mei ben overgegaan, maar dat kun je nu niet meer veranderen. We blijven dit voeren. ik zag op tegen de kosten maar mijn honden kregen al maanden dierenarts voer en daar ook blikvoer van. Voor ons vallen de kosten dus mee. Maar alleen de lol om te zien hoe ze eten en wat het resultaat is geweldig. Ze krijgen regelmatig fruit en soms een boterham. Tijdens een kilo voer geef ik een keer gedeeltelijk brok bij, maar wel met extra water over het voer. Dit voor het geval er een calamiteit is waar geen vers voer bij de hand is.

Wij zijn erg blij met dit voer!

Marijke Van Saet Lichtenvoorde