Gaia

Gaia, onze Engelse Cocker Spaniel kwam bij ons toen ze anderhalf jaar oud was. Ze had al drie andere baasjes gehad en in het asiel gezeten. Een verschrikkelijk lief, maar pittig hondje. In haar hondenpaspoort stond dat ze toen ze een half jaar was Prednison kreeg, wegens een allergie. Maar waar ze allergisch voor is, was niet bekend. De laatste eigenaar zei dat ze er bij hen nooit last van had gehad, dus verder niet bij nagedacht. Het begon met hele dagen schuren, krabben en zich tot bloedens toe bijten, ook kreeg ze hotspots en oorontstekingen. We gingen van dierenarts naar dierenarts, van speciale shampoos naar allerlei dure brokken, maar niks hielp. Het duurde al een half jaar, kostte meer dan € 1000,- aan dierenartskosten en het werd steeds slechter.

Iemand gaf me de tip om naar Tannetje Koning (holistisch dierenarts) te gaan. Ze adviseerde ons over te stappen naar Kompleet Vers Voer; Carnibest. Het was een groot feest, Gaia danste al bij het ruiken van het vlees op twee poten door de kamer! De hotspot verdween, de oorontsteking was weg en het ging langzaamaan wat beter met haar. Uiteindelijk bleek na nog meer medische onderzoeken dat Gaia last heeft van Atopie, door het inademen van meelmijten en schimmels in de lucht krijgt ze huidproblemen. Deze huidproblemen verergeren door een slechte weerstand.

Ik ben zó blij dat ik Carnibest ontdekt heb, dankzij versvlees is haar weerstand zóveel beter geworden dat ze in combinatie met desensibilisatie niet aan de Prednison hoeft.
Sinds de Carnibest géén hotspots en oorontstekingen meer, een goede weerstand dus geen last meer van huidproblemen, nooit meer diaree, ze poept 1x per dag en heeft een super mooie glanzende vacht.

Groetjes Ilse en Gaia
Deventer