Terry, Jesse, Dusty en Sammy

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, of in dit geval op uw scherm, ik ben 1000000% tevreden over Carnibest.

Ik ben de trotse eigenaar van een 4-tal honden te weten;
– Terry, nu 9 jaar kruising Golden retriever/bastaard Groenendaler
– Jesse, nu 3 jaar Grote Münsterlander
– Dusty, nu 2 jaar bastaard Border Collie
– Sammy, nu 1,5 jaar Golden Retriever.

Voordat ik in aanraking kwam met Carnibest voerde ik brokken. Terry, Dusty en Sammy (toen zo een 10 weken) hadden hier op zich geen problemen mee. Het grootste probleem betrof Jesse. Al van pup af aan wilde zij niet eten. Hele dagen liep ik met de voerbak achter haar aan. Ook blikvoer door het eten bracht geen verandering, ja voor een dag of 2. Zo modderde ik maar wat aan. Ik heb echt werkelijk waar alle A, B en C merken geprobeerd maar niets at ze lang genoeg om wat aan te komen. Het enige wat enigszins behoorlijk naar binnen ging waren de restjes van ons eten. Toen had er eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen. Maarja ik wist niet beter

Wat ik persoonlijk erg vervelend vond waren de opmerkingen van de mensen buiten op straat zo van; joh je mag die hond weleens wat meer te eten geven, het is een wandelend gratenpakhuis. En dit was ronduit waar. Jesse woog nog geen 22 kilo terwijl een Münsterlander teefje minimaal rond de 26 kg hoort te wegen. Maar wat ik ook probeerde ze wilde domweg niet eten. Erg frustrerend, want stel dat ze eens echt ziek zou worden dan heeft ze werkelijk waar niets om te verteren.

Op een gegeven moment sprak ik weer met iemand hierover en die zei; joh ga met haar barfen, misschien is dat het ei van Jesse. Ik stond ondertussen open voor alles en ben dus gaan zoeken op het internet wat barfen inhield. Zover wilde ik niet gaan (nog niet), enerzijds omdat Jesse geen kauwer is en anderzijds omdat ik bang was dat ik dan bonje in mijn roedel zou krijgen. Wat mij wel heel erg opviel was dat veel mensen ook in hun verhaaltje zeiden dat hun hond 2 a 4 dagen per week Carnibest kreeg. Van daaruit ben ik verder gaan zoeken op Carnibest. En dat leek me wel wat, het is voorgebarfd voer, zo zie ik het. Bij meerdere mensen informatie ingewonnen waaronder het verkooppunt in Den Haag. Eerst zo een 10 kg besteld, waarvan 5 actief, 3 natuur en 2 light. En Jesse viel er op aan!!! Zo had ik haar nog nooit zien eten. Ik was echter terughoudend enthousiast want meestal was ze na een paar dagen wel weer klaar met een ‘nieuw’voer. Dit was ook mijn ervaring met de versvleesvoeding wat in de reguliere dierenwinkels te koop is. Maar Jesse bleef eten, de andere honden ook wat gegeven en ook die aten met nog meer smaak. Ok, 30kg gekocht, ook dit ging erin als zoete koek. Mijn enthousiasme bleef dan ook groeien. Voorzichtig begon ik te denken aan een vrieskist, die kwam er dus ook, via marktplaats 2 vrieskasten gekocht en op naar de fabrikant in Ermelo. Daar kocht ik ruim 200kg. Dit was een gok, want Jesse kon natuurlijk altijd weer omslaan. Maar goed ik had de andere 3 ook nog, dus op zou het heus wel gaan. Ik kocht natuur, light en actief. En wat nog nooit gebeurd was; Jesse bleef eten en kwam aan!!! Ze werd steeds voller en mooier. Actiever kan ik niet zeggen want die hond is al superactief. Echter na 60 rollen vond ze de actief niet meer zo, dit kan wel kloppen want deze is vrij taai. Ik ben toen overgestapt op de natuur en de light als hoofdvoeding en zo af en toe de eend en rijst, lam en rijst en kip en rijst ter afwisseling. We zijn nu ruim 1,5 jaar verder sinds mijn eerste kennismaking met Carnibest en Jesse eet nog steeds 9.5 van de 10 keer haar bak in 1 keer leeg, en met smaak.

Sammy is opgegroeid op de Carnibest en dat is super verlopen. Onze volgende pup gaat dus ook gelijk dezelfde dag kennis maken met Carnibest.

Mijn ouders hebben het broertje van Sammy en die bleek helaas HD en ED te hebben, aan beide defecten hebben wij hem laten opereren. Baloe krijgt nu dus ook Carnibest en de dierenarts heeft het nog nooit meegemaakt dat een hond met zulke zware operaties zo goed hersteld. Hij heeft op 6 mei 2005 zijn laatste operaties gehad, LPC beiderzijds en eind juni liep hij zijn eerste Dogtravel weekend uit, zo een 40 km. Toeval…..?

Ook de tanden blijven mooi wit. Het is domweg een fabeltje dat ze dan meer tandplak krijgen, misschien wel met blikvoer maar zeker niet van de echte versvleesvoeding! Ook 1 van onze katten is helemaal waus van de Carnibest. Zodra ze deksel van de doos hoort komt ze aangerend en eet ze met veel smaak zo een 100 gram natuurvoeding weg.

Ik zal iedereen aan willen raden, stap over, je doet je hond er zo een groot plezier mee! En qua kosten, nee die zijn niet gestegen.

En Jesse, Jesse is nu een hele mooie Grote Münsterlander van ruim 26kg!

Cindy de Wolf
Den Haag