Tunja

Dit is Tunja, zoals ik haar aantrof in een asiel in Oost-Duitsland. Via een nood-oproep op het Internet kwam ik haar tegen en haar verhaal trof me zo diep, dat ik geen moment aarzelde en begon te mailen met het desbetreffende asiel.

Tunja was 3 jaar eerder als zwerver gevonden. Ze was zwaar vervuild, veel te mager en zeer angstig. Ze was zwaar mishandeld geweest en had diverse slecht geheelde botbreuken. Het asiel deed wat het kon, maar de middelen waren beperkt. Na 3 jaar waarin niemand interesse toonde om haar een definitief thuis te bieden was haar tijd om. Ze moest binnen een paar dagen geplaatst worden, ander zou ze ge-euthanaseerd worden. Maar wie heeft interesse in een bange, kleine, kromme herder, met een chronisch vieze vacht en vuile tanden? En toen zag ik haar noodoproep.

Inmiddels is Tunja alweer ruim 2 jaar bij mij. Vanaf het begin heb ik haar geheel op Carnibest gezet, met als afwisseling smakelijke penslappen en gezonde vleesbotten. Haar conditie en vacht zijn enorm opgeknapt: in plaats van een pluizige, schilferige vacht zonder onderwol, is zij weer een mooi meisje geworden. Ook haar gebit is veel schoner geworden, zonder dat daar een dierenarts iets aan heeft hoeven doen. En tenslotte is haar kromme, krabbelende loopje verleden tijd en sjeest ze als een jong veulen door het bos.

Samen met haar grote vriend Beau, geniet zij nu van haar welverdiende pensioen!