Verhaal van Monique

Wij hebben al altijd honden gehad. Die honden aten gewoon zoals wij, vlees en groenten. Ik kookte wel alles omdat ik van niet beter wist. Wij hadden atijd Bouviers en daarna hadden wij een Mechelse Scheper, een Bobtail en een Yorkie. Die kregen ook allemaal gewoon eten. Ik had namelijk een schoonbroer die een slachthuis had. Al die honden waren gezond, leefden ongeveer 14 jaar en zagen alleen de dierenarts voor de vaccinaties.

Toen onze Bobtail gestorven was en daarna de Scheper kochten wij een Berner een afstammeling van kampioenen. Die fokker beweerde dat wij droogvoer moesten geven, doch de puppy had continu last van diarree moest steeds medicatie innemen. In de dierenspeciaalzaak werd andere brokken voor pups van grote rassen aangeraden en men adviseerde vooral nooit iets van tafel te geven. De diaree bleef. Toen onze puppy ongeveer 10 maand was kreeg hij vreselijk jeuk en overal een soort nat eczeem waar hij dan in beet tot bloedens toe. Hij beet al zijn haar van de rug en de staart eruit (nu weet ik dat het hotspot was). Wij gingen naar de dierenarts en die beweerde dat de hond allergisch was voor dierlijke eiwitten en speciale brokken moest hebben met gebroken eiwitten die hij verkocht. Wij hebben die brokken gevoerd, maar de plekken bleven en de jeuk bleef ook, heel soms ging het iets beter. Op 4-jarige leeftijd is de hond dan gestorven van lymfekanker.

Ik ben toen gaan zoeken op het internet en kwam zo terecht op de site van Annemarie van de Barbelhoeve. Daar werd veel over eten gesproken. Ik kwam er toen achter dat in de brokken die wij gevoerd hadden onder andere BHT verwerkt wordt. Ondertussen hadden we opnieuw een Berner. Die pup kreeg ook hetzelfde merk brokken voor puppies van de fokker meegekregen. Hij had ook continu diarree. Af en toe gaf ik vers vlees en ging het wel beter. Doch de dierenarts beweerde dat vers vlees niet goed was, maar ik bleef zowel brokken als vers vlees voeren. Toevallig ben ik dan op de barfplaats terecht gekomen en daar heb ik van alles over gezonde voeding gevonden. Ik heb dan ook Carnibest ontdekt en via Corine een leverancier gevonden die naar Belgiƫ komt, namelijk Roks Dierbenodigdheden. De hond was onmiddellijk dol op Carnibest en de jeuk werd al veel minder.

Ondertussen hebben we dan onze 2e Berner gekocht. Bij de fokker kregen de honden wederom de bovengenoemde brokken.
Doch eenmaal thuis wou hij die brokken niet eten. Ik heb dan overlegd met Carnibest en zij geven aan dat puppies wel degelijk Carnibest mogen eten. Ik heb gedaan en de hond heeft dan ook nooit last gehad van diarree. Hij is nu 1 jaar en heeft geen jeuk of hotspots meer. Voor de andere hond geldt dit idem dito. Sinds ik alleen nog Carnibest voer en af en toe eens barf is de hotspot van hem ook verdwenen. Ze zijn alle 2 prachtig met een mooie blinkende pels, witte tanden, levendig …

Ik zou eigenlijk heel graag hebben dat al die hondenliefhebbers eens gaan inzien dat Carnibest super is!

Groetjes Monique
Belgiƫ