Zita

Ik ben Sheila uit Lelystad en heb een Golden Retriever teefje van nu 4 jaar oud die luistert naar de naam Zita. De fokker voerde brokken en ik ben diezelfde brokken blijven geven. Toen Zita nog geen jaar oud was, kreeg ze haar eerste klachten die duidden op een allergie.

Ze had vaak oorontsteking, een rode kin, buik en pootjes. Bovendien had ze altijd jeuk, vaak vaginitis en ontstoken anaalklieren. De dierenarts adviseerde hypo-allergene brokken, zodat een voedselallergie kon worden uitgesloten. Dit gaf geen verbetering. Een allergietest op de huid wees uit dat Zita allergisch is voor allerlei soorten huisstofmijt. Met deze wetenschap in ons achterhoofd hebben we van alles met haar geprobeerd. Aanpassingen tegen huismijt in huis, ander voer, bioresonantie, bachbloesems, voedingssupplementen. Niets hielp en in de loop van de jaren werden de klachten steeds erger. Op een gegeven moment was het zo erg dat ze niet meer normaal uitgelaten kon worden. Steeds ging ze liggen om haar kin, die zo verschrikkelijk jeukte, over de grond te schuren. In huis moest ik haar continu in de gaten houden, omdat ze zichzelf helemaal stuk beet. Ik was de wanhoop nabij en heb toen zelfs aan inslapen gedacht.

Een vriendin attendeerde mij op Carnibest. Omdat ik niets meer te verliezen had, heb ik hierover veel gelezen en besloten om het te proberen. Zita krijgt de Natuurvoer samen met de kruidenmix. Als voedingssupplement geef ik haar pure vis- en borage-olie. Na de ontgiftingsperiode, waarin de klachten eerst erger werden, ging het langzaam beter. Nog steeds is Zita een gevoelige hond, die vooral last heeft van jeukklachten in het pollenseizoen. Vroeger waren de keren dat ze tijdens een wandeling haar kin ging schuren niet meer op twee handen te tellen. Ze krijgt nu al 1,5 jaar Carnibest en de keren dat ze haar kin geschuurd heeft zijn nog steeds op een hand te tellen. Een enorme vooruitgang waar we allebei heel blij mee zijn. Zita zit echt een stuk lekkerder in haar vel, haar vacht is mooi zacht en glanzend en de rode plekken zijn grotendeels verdwenen. De vaginitis, oorontsteking en ontstoken anaalklieren behoren gelukkig tot het verleden. Ook haar gedrag is veranderd. Ze is een stuk vrolijker en opener geworden. Ik zie haar nog elke dag vooruitgaan.

Inmiddels heeft Zita haar eigen diepvries, want voor ons staat het vast: voor Zita geen brokken meer maar Carnibest! Door deze gezonde, verse voeding heeft ze in ieder geval een betere weerstand, waardoor haar lichaam beter met haar allergie kan omgaan.