Jan

Jan is een Old English Mastiff van bijna 9 jaar.
Dat is al aardig op leeftijd voor het grote ras.
Jan weegt ruim 70 kilo en is absoluut niet dik.
We houden hem bewust rank omdat hij last heeft van artrose.

Een tijdje geleden begon Jan slecht te eten. We gaven hem een goede kwaliteit brok van de large breed variant met ook toegevoegd de glucosamine die hij zo hard nodig heeft.
Hij deed het er wel goed op maar liet al vaak zijn voer staan en at het met tegenzin in de loop van de dag een keer op.

Tot ik er achter kwam dat hij wel koorts moest hebben, zijn neus was gebarsten en zijn oren waren heet. Jan at al een paar dagen niets meer. Hij had pijn dat moest wel maar waar had hij last van? De hoeveelheid medicijnen voor de artrose werd al opgevoerd, maar het hielp niet.

Totdat ik ineens in zijn bek 1 hoektand iets rozig zag worden. Dat was het! Jan heeft kiespijn! (en dat terwijl nog geen paar maanden terug de dierenarts had gecomplimenteerd op zijn prachtige gebit en dat op zijn leeftijd.) Na weer een bezoek aan de dierenarts, is toch gebleken dat deze grote jongen onder het mes moest. Geen makkelijke klus maar die afstervende (grote) hoektand moest eruit!

Maar dat is wel eng. Een kalf van ruim 70 kilo nog op die leeftijd onder het mes. Maar we hadden geen keus, hij moest zo snel mogelijk van die pijn af! Allereerst krijgt hij een antibiotica keur en na een week zou hij geholpen worden. Maar hij moest toch eten!

Zo kwam ik op Carnibest. Dat zou makkelijker voor hem weg te krijgen zijn.
Meteen ben ik een paar worsten gaan halen, hopende dat hij iets zou eten en ja hoor!

Hij vond het heerlijk! Voor het eerst sinds maanden at hij weer en met smaak in een keer zijn bak leeg!
We hebben toen tijdelijk voor de “actief” variant gekozen om hem zo snel en goed mogelijk aan te laten sterken voor de operatie. Het is gelukt, hij zag er al snel goed uit en de dierenarts had er alle vertrouwen in.

Inmiddels is Jan weer bijna helemaal de oude. Hij krijgt nog steeds Carnibest. Hij doet het werkelijk fantastisch! Hij eet 2 keer per dag met smaak zijn portie op.

Het lijkt wel of hij jaren jonger is! Hij is weer ontdeugend, sprint soms zelfs weer een stukje en is prima op gewicht. Ook niet onbelangrijk, hij stinkt niet meer! Zijn huid en adem zijn weer schoon.

Hopelijk gaat onze grote vriend op deze manier nog jaren mee.

Familie Sloesarwij
Apeldoorn