Ellis

Twee jaar geleden kreeg mijn rottweiler Ellis, inmiddels 12 jaar oud, acute pancreatitis. Een ontsteking aan de alvleesklier.

Ze stond toen op NRV, al 8 jaar, en ik steek het nog altijd op een slechte eendenkarkas die ze gegeten had want mijn reu werd toen ook ziek maar herstelde na 1 dag.
Ze werd op dieetbrok gezet door de dierenarts want ze moest ook vermageren en mocht absoluut geen vette voeding meer hebben.
Dit ging 1,5 jaar goed, tot ze die dieetbrokken helemaal niet meer verteerde, ze kotste ze de dag nadien gewoon uit.
Mijn andere honden waren mee overgegaan op brok en vertoonden ondertussen ook problemen.

Zo begon mijn jongste teef verschrikkelijk te ruien, ik kreeg het maar niet onder controle, mijn reu begon stenen en aarde te eten.

Bij mijn jongste teef is dan 2 maand later botkanker vastgesteld, ze is begin juni overleden.

Ik vertel er wel bij dat zij allen een bekende anti-vlooienpil gekregen hadden in het najaar en net voor Nieuwjaar. Dat zal er in combi met die brokken helemaal geen goed aan gedaan hebben volgens mij, al is het natuurlijk niet bewezen.

Ook de pancreas en leverwaarden van Ellis bleven verstoord, niet ernstig maar we kregen het niet onder controle, ze was inmiddels wel redelijk wat kilo’s afgevallen, het enige positieve aan het brokkenverhaal.
De pancreas zou volgens mijn DA niet meer herstellen, omdat die waarden na meer dan een jaar verstoord bleven.

Koppig als ik ben, zette ik ze terug op KVV.
Magere soorten KVV met afgewisseld Carnibest pancreas, al moest ze er volgens mijn DA geen pancreas bij krijgen omdat ze geen endocriene of exocriene pancreatitis had gedaan. Ik volgde toch mijn gevoel en zette door.

Alle problemen bij mijn andere honden verdwenen ook als sneeuw voor de zon!

We zijn nu een 8-tal maanden verder en maandag werd er terug bloed afgenomen bij Ellis.
Al haar bloedwaarden zijn perfect!
Zelfs haar pancreas enzymen zijn terug normaal, iets wat we maar niet onder controle kregen, zelfs niet met die dieetbrok.

Zo zie je maar, veel aandoeningen kan je oplossen met het juiste dieet.

Ik weet nog altijd niet wat me bezielde om mee te gaan in het verhaal van de DA om haar op dieetbrok te zetten, maar ze was toen zo ziek, dan wil je gewoon dat je schat weer beter wordt..
Mijn DA is zeker niet tegen rauwe voeding, hij kent er gewoon niet veel van.
Hij was er niet happig op toen ik haar terug overzette naar rauw maar ziet nu zelf ook dat je niet altijd naar dieetbrok moet grijpen om een medisch probleem op te lossen.

Ik vond dit een mooi verhaal voor op jullie website, voor mij echt het ultieme bewijs dat men zeer veel kan oplossen met rauwe voeding, waar brok enkel zorgt voor nog meer problemen.

Met vriendelijke groeten,

Annouschka Van Damme

België