Indra

Dit is het verhaal van hond Indra, mijn bruin/witte Bearded Collie van bijna 14 jaar. Helaas ontdekte ik pas op latere leeftijd dat zij altijd al een voedselallergie heeft gehad maar doordat deze zich steeds verder opbouwde en steeds ernstiger vormen begon aan te nemen kon zij geen enkele brok of vleesvoeding meer verdragen. Ik stond op het punt van “inslapen” want een andere uitweg leek er niet meer te zijn…..of toch wel…???

Lees het verhaal van hondje Indra die dankzij CARNIBEST Natuurvoeding nog dagelijks in mijn midden mag zijn!

Indra ziek en lusteloos

Al vanaf puppy heeft zij veel en vaak oorontsteking gehad die naar mate ze ouder werd steeds frequenter terugkeerde, het werd dan ook chronisch. Jammer genoeg was ik toen nog niet in het bezit van de wetenschap dat dit verband kan hebben met een allergie die zich in het lichaam ontwikkeld en steeds verder opbouwt. De oorpijn werd met normale pijnbestrijding behandeld maar was nooit echt afdoende. Indra heeft altijd al erg gevoelige darmen gehad en begon steeds slechter te reageren verschillende merken brokken waarop ik besloot over te gaan op vers-vleesvoeding tot ze op een gegeven moment ook dit niet meer leek te verdragen.

Hierdoor kreeg ik een abonnement op de dierenarts waarbij de kosten “de pan uitrezen” en een oplossing uitbleef. Mijn altijd zo levendige Beardie Indra werd steeds magerder en lustelozer door de aanhoudende diarree. Praktische direct na een maaltijd spoot de diarree er al uit voor zij buiten was! Mijn huis veranderde dan ook in een akelig ruikende woning met in alle ruimtes keukenrol en emmers met Dettol om te ontsmetten. Gelukkig heb ik overal plavuizen en dus was het wel op te ruimen, ik moet er niet aan denken als ik vloerbedekking zou hebben gehad, wat een drama.

Indra werd met de dag slechter en vond het vreselijk dat zij bij ieder windje dat zij liet, onder de spuitpoep zat. Haar “broek” zat er helemaal onder en moest ook herhaaldelijk worden uitgewassen, soms wel tientallen keren per dag. Het was om moedeloos van te worden en ik liep met de gedachte om haar in te laten slapen omdat dit zowel voor haar als voor mij niet meer was vol te houden. Ik stond op met een poeplucht en ging ermee naar bed zonder dat er verbetering te bemerken was. Maanden lang is dit zo doorgegaan en mijn lieveling ging zienderogen achteruit. Radeloos ging ik informatie zoeken op het internet en via voedingsdeskundigen en Alternatieve sites kwam ik stukje bij beetje in het bezit van de informatie. Het eerste aanknopingspunt was heel herkenbaar toen ik las dat chronische oorontstekingen vaak de eerste alarmfase kunnen zijn voor een voedselallergie. Dit bracht mij ertoe om eens een dierenarts te consulteren die met de Alternatieve Geneeswijze bekend is. Hij heeft haar helemaal binnenstebuiten gekeerd en allerlei testen gedaan waaruit hij kon aantonen dat zij een allergie heeft voor onder andere gluten.

Helaas worden deze in praktisch alle brokken en of diepvries vleesproducten verwerkt. Aan mij de opdracht om op heel korte termijn vers vlees te vinden dat de stoffen waar Indra allergisch voor is, niet bevatte. Vele keren heb ik het verkeerde gekocht omdat ik dacht dat het er niet in zat want je denkt toch immers dat op de verpakking alles staat vermeld, maar helaas….als ik dan weer mijn kamer had gedweild omdat het mis was gegaan en informeerde bij de leverancier van het product bleek dat de voeding toch weer dergelijke stoffen bevatte, waar Indra slecht op reageerde. Om tijd te winnen ben ik naar de lokale slager gegaan waar ik orgaan- en spiervlees heb laten draaien in de vleesmolen. Een dure liefhebberij maar ik moest toch iets zolang mijn zoektocht nog niet ten einde was. Inmiddels had zij bloedarmoede en een vitamine- en mineralentekort opgelopen en ben ik mij ook op die punten gaan verdiepen om Indra weer op de been te krijgen.

Mineralen kon ik in een pot kopen (pastavorm) en met IJslandse zeewier heb ik haar bloedarmoede op peil gekregen. Vitamines kreeg zij binnen met de zalmolie waarin Omega 3, 6 en 9 verwerkt zitten. Dit was toch te gek voor woorden, is er dan helemaal niemand die hier op in speelt er zijn toch zoveel dieren die dieet voer moeten waarom is er dan niets te krijgen voor mijn Indra!!

Indra vrolijk en blijWat ik nu deed was veel te kostbaar en niet financieel niet langdurig vol te houden want deze oplossing bij de slager kostte aan vlees voor Indra alleen méér, dan voor onderhoud van mijn 7 Perzische poezen en mezelf. Toch bleef ik rondbellen en zoeken tot ik uiteindelijk op de site van CARNIBEST terecht ben gekomen en in contact met Corine die mij na het aanhoren van mijn verhaal en zoektocht meteen alles in het werk stelde om met spoed (volgende dag al) de versvleesvoeding EEND voor INDRA in huis te hebben. Deze natuurvoeding heeft ertoe geleid dat ik weer mijn eigen vrolijke viervoeter terug heb gekregen die zelfs zo nu en dan weer blaft wanneer zij blij is en met plezier naar buiten gaat en zelfs weer in is voor een spelletje op het grote hondenveld waar zij zo enthousiast springt dat zij door haar leeftijd bij het neerkomen door haar pootjes zakt. Haar vacht glanst weer, haar ogen staan goed en haar ontlasting….die is mooi vast van vorm. Wat ben ik blij dat ik heb doorgezet en Indra haar zo fijne en welverdiende oude dag kan geven met nog zelden oorpijn, want ook dat probleem is zo goed als opgelost!

Bedankt Corine….en CARNIBEST, dankzij jullie is zij er nog!

Een poot van INDRA en haar vrouwtje Petra Bax die zo hoopt dat zij andere viervoeters hiermee kan helpen.

In liefde geschreven!

Petra Bax
Malden (NL)