Wicca en Shanty

Wicca is nu 3 jaar maar we hebben daar een hele weg mee afgelegd. De lieve schat kregen we met 8 weken en trouw als we waren en gehersenspoeld door de dierenwinkels, kreeg ze puppy brokjes. Dat ging er prima in bij Wicca, lekkere vette brokken waar ze als een idioot van ging groeien. Daarna volgden nog heel veel soorten dierenvoer elke keer weer met hetzelfde resultaat. Met lange tanden eten, niet eten, zeer vervelend dus.

Toen kregen wij een nieuwe pup, een pup die opgevoed werd via de prooidier methode. Geloof mij ik schrok mij helemaal suf! Ik ga toch geen levende/dode muizen of andere dieren geven (geheel met huid en haar)JAK!!

Gelukkig waren mijn eerste horror beelden veel te overtrokken. Shanty is opgegroeid in een nest waarbij ze naast haar moedermelk ook porties kreeg van rauwe kip en kippenkluif maar ook pens en lamshart o.a. waren van de partij.

Bij thuiskomst van de pup kreeg ik ook een hele voorraad van deze vleesproducten in huis en ben voorzichtig aan de slag gegaan. Je mag niet te veel vlees zonder bot en ook weer niet teveel bot, dit om de balans te behouden en juiste harde ontlasting maar niet te hard…. je hoort het al..

Dat is echt BARF en ik ervaar dat als erg lastig en moeilijk, gelukkig is er een alternatief in de handel en daar hebben wij eerst onderzoek naar gedaan.
Via diverse fora heb ik gelezen over Carnibest en hoe daar door andere honden bezitters tegenaan wordt gekeken, wat de ervaringen waren etc..
Toen hebben we een leverancier in de buurt bezocht, Roos in Beekbergen en hebben daar een voorraad Carnibest Light voor Wicca gehaald en normale Carnibest voor onze pup Shanty.
Het was voor Wicca alsof de hemel open ging bij haar eerste voerbak met alleen maar Carnibest Light.. Binnen 10 minuten was de bak leeg !!!!
Ook voor Shanty was de overgang niet belastend voor de maag en groeit ze nu langzaam groter tot een hele mooie Sheltie.

Wij willen nooit meer anders!!
Sophia en Rob september 2008

Wicca en Shanty 2

Zoals iedereen met zijn nieuwe hond, begint er een zoektocht naar het perfecte belonings snoepje. Het moet niet te groot zijn, weinig voedzaam zijn, zeker niet te vet zijn, hanteerbaar zijn, makkelijk te geven zijn en zo kan ik vast nog wel meer criteria verzinnen, waaraan zo’n snoepje moet voldoen.

Tenminste nog de laatste eis, de hond moet het nog zien als beloning en dus het snoepje ook lekker vinden. In de eerste jaren met Wicca konden wij niks passends vinden als elke training weer een blok kaas in stukken hakken en deze dan meenemen. Niet echt Sonja Bakker proof zeg maar…

Ook hoorde ik vele verhalen over rookworsten van de Hema die in de zak moesten van de jas om de hond enige belangstelling voor de acties te laten krijgen. Uiteindelijk hebben wij het gevonden in de oplossing die mee kwam bij onze nieuwe pup… Lamslong!
Je knipt Lamslong in kleine stukjes en elke hond op het uitlaatveld ligt aan je voeten te smeken om een stukje….

Wij hebben deze beloningssnoepjes nu standaard in onze jaszak zitten en na alle goed opgevolgde commando’s volgt er direct een lekker stukje lamslong.

We hebben al vele volgelingen, mensen die ons op het Leesten of bij de hondenclub bezig hebben gezien en die direct overstag zijn gegaan. Zo erg dat onze leverancier tijdelijk uitverkocht was.

Voor ons niks anders meer, lamslong is de truc… het is licht verteerbaar, weinig calorie├źn en ze lusten er wel pap van!!!
Sophia

Wicca behendigheid 3

Het terug brengen van een 20 kilo Sheltie naar een van 13 kilo had nooit gelukt zonder de Carnibest Light daar zijn wij van overtuigd. Wij hebben de tijd genomen om Wicca terug te brengen naar een mooi gewicht en zijn dan nu ook super trots op deze behendigheids topper!

In 2,5 jaar tijd en zonder het gevoel te hebben Wicca uit te hongeren en dat is ook belangrijk. Nu loopt Wicca in de B klasse bij Cynophilla en we hopen binnenkort over te gaan naar de C klasse.

Met de 25 wedstrijden en de workshops die in de agenda staan voor 2011 zullen we ons in ieder geval niet vervelen.

Carnibest bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sophia en Rob de Vries

Beekbergen