Annemieke

Toen we met de Carnibest begonnen hadden we 5 volwassen katten. 1 had problemen met het overstappen en die hebben we er geleidelijk aan laten wennen. Ze hebben het alle 5 gegeten maar 2 gaven toch de voorkeur aan brok wat ze nu dan ook weer krijgen.

De overige 3 die op Carnibest staan eten het allemaal bijzonder graag. Mijn ervaring is dat ze langzamer eten. Hun energie cq humeur is er duidelijk merkbaar op vooruit gegaan en de vacht is veel zachter geworden. Omdat ik toch al premium voer qua brok gaf waarvan ze ook weinig ‘afval’ produceren heb ik hier niet veel verschil maar ik verbeeld me dat de ontlasting nog minder is dan met premiumbrok.

Sinds eind december hebben we er 2 opvangkittens bij en die hebben we ook langzaam overgeschakeld op Carnibest. Ze staan op hun achterpootjes te draaien als de schaaltjes voer door de lucht naar hun toe komen. De 2 kittens eten het niet echt langzaam moet ik zeggen. Ik zou bijna zeggen, ‘ze doen er een moord voor’.

Ik heb 1 kat met blaasproblemen en we proberen haar nu op Carnibest gezond te houden. Of dat lukt kan ik nu nog niet zeggen. Verder hebben we een kat met serieuze voedselallergie voor veel dingen waaronder lam, kip, rund en vis. Voor hem proberen we nu de eend/rijst variant wat eigenlijk voor honden bedoelt is om te kijken of hij daar goed op reageert. Ook nog even afwachten dus.

Tot dusverre dus erg enthousiast. Of we de oplossing voor de blaas en allergie ook hebben gevonden in Carnibest laat ik nog weten.

Update zaterdag 8 april 2006:

We gebruiken voor Snowy (kat met voedselallergie) nu sinds een paar maanden Carnibest Eend/Rijst en ik moet zeggen, het gaat geweldig! Hij heeft geen jeuk meer dus laat zijn vacht weer met rust en dat groeit nu weer goed aan. Hij gaat er eindelijk weer een beetje leuk uitzien 🙂
Gezien zijn gedrag voelt hij zich ook opperbest en hoeft dus geen medicijnen meer tegen de jeuk en daar ben ik vreselijk blij mee. Niet in de laatste plaats omdat de medicijnen suikerziekte kunnen veroorzaken en dan beland je van de regen in de drup.
Na 14 dagen wilde hij geen eend meer eten en moesten we weer kunstgrepen toe gaan passen als, wat kaas over het voer strooien. Op goed geluk heb ik er fractie tonijn op water erdoor gedaan. Tonijn verdraagt hij gelukkig wel en toen at hij weer met smaak zijn schaaltje leeg. Inmiddels hebben we de tonijn weer afgebouwd en eet hij zonder problemen weer gewoon Eend/Rijst. De tonijn bewaren we voor noodgevallen.

De poes met blaasproblemen Tiny, staat nu ook sinds een paar maanden op Carnibest natuurvoer kat en heeft nog geen problemen met haar blaas meer gehad. Ook dat gaat dus heel goed. Geen speciaal voer meer voor haar (dieetvoer wat toch uit veel koolhydraten bestaat) en geen medicijnen en pijnlijk plassen meer. Aan haar vacht merk je onmiddelijk of ze Carnibest krijgt of brokken. Een paar weken nadat ze was overgeschakelt op Carnibest werd haar vacht ook weer mooi zacht.

Een tevreden Carnibest klant hier.

Groeten,
Annemieke Bos
Haren