Kaya

k ben werkzaam in dierentehuis Stevenshage in Leiden en ik hoop dat door mijn verhaal meer eigenaren hun katten van jongs af aan op Carnibest zetten.

Zo´n 3 jaar geleden werd een ongeveer 6 weken oud Somali-kitten het asiel binnengebracht. Ik was helemaal verliefd dus deze kleine meid ging met mij mee naar huis. Maar eerst moest ze langs de dierenarts: conclusie uitgedroogd en zat onder de vlooien. Ze heeft infuus gekregen en behandeld tegen de vlooien. Ze had echt niet veel later gevonden moeten worden want anders was ze letterlijk opgegeten door de vlooien. Ik heb heel wat vlooienlijkjes uit haar vacht gehaald. De dagen daarna ging het nog niet zo goed, ze bleef diarree houden en was niet zo heel levendig. Ze heeft nogmaals infuus gekregen en toen ging het gelukkig iets meer bergopwaarts al bleef ze diarree houden. Ik heb allerlei soorten voer geprobeerd maar niets hielp. Mijn collega had diezelfde tijd een Golden Retriever pup die ook steeds diarree had wegens glutenallergie. Zij heeft haar pup Carnibest gegeven en dat werkte! Dat wilde ik ook voor mijn pleegkitten! Ik heb haar Carnibest kat gegeven en het wonder gebeurde: binnen een dag lag er een prachtig klein niet-stinkend drolletje in de kattenbak, ik had hem wel in willen lijsten zo blij was ik.

Toen ging het allemaal heel snel en werd ze heerlijk speels, ondeugend en onvermoeibaar. Ze sloot vriendschap met mijn 2 gecastreerde katers en omgedoopt tot Kaya mocht ze natuurlijk blijven. Ze is uitgegroeid tot een prachtige poes, haar vacht voelt zijdezacht. Ook heel opvallend is dat ik haar nooit hoef te kammen en dat ze nog geen enkel klitje heeft gehad. Somali’s komen niet zo vaak in het asiel maar als er eentje binnenkomt dan valt mij gelijk het verschil op qua vacht: plakkerig met klitjes op de buik, hals en broek. Wat een verschil met Kaya!

Marianne Ros