Main Coons

Op het forum waar ik regelmatig kom en ook op de shows hoorde in al van mede Main Coon eigenaren de goede ervaringen met Carnibest en ik was al aan het denken om ook over te stappen naar deze vorm van voeding.

Toen vorig jaar september 2005 er een herplaats kater bij me kwam wonen viel het me op dat hij aan de diaree was en dit ook bleef. Ik heb meerdere keren diverse voeders geprobeert en niet na 1 a 2 weken stoppen, nee minstens 2 maanden iets uitproberen maar geen goed resultaat. Ook zag ik hem steeds minder goed in zijn vel gaan zitten en ook was zijn vacht van slechte kwaliteit en dit was nadat hij al geheel kaal was geschoren toen hij bij ons kwam wonen. Daar ik op dat moment op een plek in Belgie woonde waar dit nog niet te verkrijgen was hikte ik eigenlijk tegen overschakelen aan. Toen we zijn verhuist in juni van dit jaar naar Essen-Hoek was voor mij de tijd rijp om ook gelijk maar om te schakelen naar Carnibest en ik heb contact gezocht met Kim Van Den Eynde en zo ben ik begonnen met het voeren van Carnibest.

Kim had me aangeraden om langzaam over te gaan en het dus met kleine hoeveelheden te mengen door hun huidige voerder. Nou ik heb dit gedaan maar ze waren zo slim om dus het Carnibest er gelijk uit te vissen en de oude voeder bleef dus staan en de volgende voeding heb ik ze dus maar gelijk de juiste hoeveelheid Carnibest gegeven en ze vielen er letterlijk op aan. Als ik de bordjes ga klaar maken voor hun dan worden ze helemaal wild en gillen gewoon om hun bordje zo dol zijn ze hier er op en wat nog veel belangrijker is de kater is van zijn diaree af en hij is zelfs heerlijk aangekomen en ook zijn vacht ziet er al veel beter uit en knapt met de week meer op. De rest is ook beter is vacht gekomen en ook zijn degene met overgewicht netjes op gewicht geraakt en degene die wel wat gewicht extra mochten zijn gewoon aangekomen. Drie volwassen Coons eten alleen maar Carnibest en de kittens eten hier nog wel kittenbrokjes er bij. Verder heb ik 2 volwassenen die wel Carnibest eten maar dit alleen in combinatie met hun brokjes en die krijgen dus gewoon hun schaaltje brok er bij.

Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen ik ben heel blij met de Carnibest en meer mensen zouden hun dier hier een plezier mee doen en zeker als je al maanden of langer tobt met darmproblemen en dergelijke bij een kat is dit zeker het proberen waard je krijgt gewoon nieuwe katten terug zo wel in vacht maar zeker ook in gedrag want de kater was altijd een sul maar nu hij zich prettig voelt in zijn velletje laat hij ook weten dat ie kater is en ook de kastraten zijn speelser en vrijer geworden.

Groetjes Monica uit Essen-Hoek