Minnie

Hierbij een foto van mijn kat Minnie.

Op het moment dat de foto is gemaakt kreeg ze nog ander voer en was ze een erg angstige poes. Dit is een poes die al heel wat pech in haar leven heeft gehad. Ze werd aangeschaft door mijn toenmalige achterburen, maar mocht er niet in huis komen. Eten geven vergaten ze waarschijnlijk meer dan dat ze eraan dachten en daarom besloot Minnie dat ze bij mij en mijn 2 katers wilde komen wonen. De katers vonden het prima omdat ze jong was, een poes en zich bescheiden opstelde (behalve bij de etensbak, maar er was toch altijd genoeg). Op een bepaald moment heb ik gevraagd of ik haar mocht houden. Ze was van het begin erg bang voor vreemden, vooral voor grote mannen. Ik denk dat ze wel eens een schop heeft gehad. Alleen mij vertrouwt ze echt. Ze moest 2 keer gesteriliseerd worden, omdat de eerste keer een deel van de eierstok was blijven zitten. Bij de 2e keer is schijnbaar iets aan de blaas of urinewegen beschadigd, want daarna verloor ze urine als ze in rust was. Na een aantal jaren kreeg ze blaasontstekingen die met antibiotica behandeld werden. De laatste keer hielp het nauwelijks; er zat meteen na afloop van de kuur alweer bloed in de urine. De dierenarts wilde opereren om te kijken waar het probleem vandaan kwam omdat op röntgenfoto´s niets te zien was. Dat ging me te ver: een heel zware operatie uit laten voeren zonder zekerheid dat het iets op zou leveren.

Ik besloot contact op te nemen met iemand die werkt met natuurgeneeswijzen, Machteld. Minnie is inmiddels 11 jaar en kreeg al jaren speciaal voer voor de urinewegen van de dierenarts. Niet goedkoop, maar je wilt graag dat je huisdieren gezond blijven. Machteld adviseerde om, naast homeopatische medicijnen om haar lijfje te reinigen en weer in balans te brengen, over te stappen op CARNIBEST.

Ze krijgt het nu een half jaar en ze doet het er prima op. Minnies vacht ziet er gezonder uit, ze drinkt en plast niet meer overmatig veel en is veel rustiger geworden. Ze laat zich nu eerder aaien door vreemden en mijn zoon, waar ze eerst zo bang voor was, mag haar zelfs eten geven. Maar ja, ze vindt CARNIBEST dan ook wel zo lekker, dat ze er heel veel voor over heeft. En de kosten? Het voer kost me zo´n € 16,- per maand, maar als het verder zo goed blijft gaan bespaar ik een kapitaal op de dierenarts en vallen de kosten erg mee.

Familie Nieuwenhuysen
Heerlen