Oscar

Oscar is een 6 jaar oude ex-kater die samen met nog 3 katten en 8 border collies in 1 huis woont. De katten hebben hun eigen domein. Ze kunnen daar slapen, eten en spelen en hebben hun “eigen” voordeur.

Sinds een half jaartje merkte ik dat Oscar erg vermagerde en hij kreeg allemaal kale plekken in z’n vacht. Binnen afzienbare tijd was er van zijn hele vacht niets meer over. Ook had hij overal schrammen en krassen, waarschijnlijk van vechtpartijen. Onder zijn buik voelde ik een “bal” die in m’n handpalm paste, ik dacht direct aan een tumor. De dierenarts kon niets vreemds vinden, misschien stress, misschien allergisch voor het eten wat hij kreeg?

Vanaf dat moment ben ik gaan experimenteren met voeding voor hem, verschillende soorten brokken geprobeerd, kant en klaar vers vlees geprobeerd. Hij vond het allemaal lekker, maar hij verbeterde er niet op.

De honden krijgen al een hele tijd 1 x per week Carnibest te eten…dus Oscar ook maar eens Carnibest geven. Hij vond het in ieder geval lekker, da’s mooi meegenomen. Nu zijn we een paar weekjes verder en ik zie Oscar aankomen en zelfs z’n vacht begint weer wat aan te groeien. Zou het dan toch een voedselallergie zijn geweest? Eigenlijk maakt me dat op dit moment niet zoveel meer uit, Oscar is hard op weg om er weer mooi en vooral gezond uit te zien!

Maedy