Baby

Baby werd op 4 juni 2010 naar het Dierenopvangcentrum Amsterdam teruggebracht omdat de eigenaresse niet meer voor haar kon/wilde zorgen. Deze kat was twee jaar geleden door ons geplaatst met de vermelding dat ze voedselallergie had en alleen Z/D voer mocht hebben.

Na een tijdje gaf mevrouw Baby helaas gewone brok omdat de kale plekken weg waren. Het gevolg was dat Baby zichzelf weer helemaal open krabde van de jeuk en kwam weer retour asiel met grote open wonden op haar nek en rond de oren. We hadden de gegevens nog van Baby en daarbij herkende de vaste dierverzorger haar meteen en wist zich haar geschiedenis te herinneren.

Baby heeft meteen weer Z/D brok gekregen, in de veronderstelling dat de jeuk dan snel weer weg zou trekken, maar dat bleek helaas niet het geval. Ook ander dieetvoer hielp niet en de medicatie om de jeuk te onderdrukken sloeg niet aan. Het begon er hopeloos uit te zien en de twee dierenartsen die het asiel rijk is zagen het somber in voor Baby. Haar verwondingen werden steeds erger en ze konden niets meer verzinnen om haar te helpen.

De dierenverzorger van Baby had wel eens wat gelezen op de website van Carnibest en zocht de site nogmaals op. Daar stonden o.a. succesverhalen op van katten met voedselallergie die het goed deden op de voeding Carnibest. Dat moest uitgeprobeerd worden!

Na contact te hebben gehad met Carnibest, besloten zij onmiddellijk Baby te sponsoren. Super!
De volgende dag werd er bij het Dierenopvangcentrum Amsterdam een flink pakket afgeleverd. 10 kilo Carnibest worsten en een flesje Mifloran voor onze Baby! Helemaal geweldig!

Baby kreeg direct het voer van Carnibest voorgeschoteld met de Mifloran erdoor en daarnaast werden ook de ergste plekken op haar huid gedept met verdunde Mifloran. Het was erg naar om te zien hoe Baby maar bleef krabben in en rond haar open nek, maar na een week of drie leek het minder te worden. De wonden werden kleiner!!
Na een week of zeven was het duidelijk; het gaat weer helemaal goed met Baby. De dierenartsen konden het bijna niet geloven!!!!!!

Uiteindelijk na drie maanden zorgen voor Baby had haar verzorger besloten om haar zelf in huis te nemen. Ze is nu al een paar weken bij haar nieuwe stekkie en ze krabt en likt zich nog wel, maar dat is waarschijnlijk de stress van de verhuizing zijn. De Mifloran wordt ook nog gegeven, totdat het weer beter gaat en daar hebben we alle vertrouwen in.

De andere twee katten waar Baby nu bij zit, eten nu ook Carnibest. Dit om zeker te zijn dat Baby geen gewone brokjes krijgt en gelukkig vinden zij Carnibest ook heel lekker. Ze beginnen al aardig aan elkaar te wennen en het ziet er naar uit dat Baby zich helemaal thuis gaat voelen!

Namens het Dierenopvangcentrum Amsterdam willen wij Carnibest bij deze hartelijk bedanken voor de gulle gift en de supersnelle service. Wij zijn dolblij dat onze Baby er zo van is opgeknapt en dat ze nu weer een zonnige toekomst heeft!

Met vriendelijke groet,
Stichting Exploitatie Dierenopvangcentrum Amsterdam