Cattery ‘Doekosjka’

Zo’n 14 jaar geleden ben ik met een cattery begonnen. Eerst met Blauwe Russen en nu al 10 jaar met Somali’s , voornamelijk zwart/zilver en sorrel/zilver. Het is iedere keer weer een wonder en geeft veel vreugde deze bijzondere dieren te zien opgroeien.
Een minpuntje was altijd het afspenen van de kittens van moedermelk naar vast voedsel. Dat heb ik jaren gedaan met eerst een papje met rijstebloem en daarna kittenvoer uit blik.
En iedere keer kregen ze van dit speciale kittenvoer heftige diaree. De groei stagneerde dan even en de kleintjes zaten vaak helemaal onder. Ook in huis was het vies, want de ontlasting liep er altijd als water uit. Behalve continue dweilen, kregen de kleintjes ook zere bibsjes van het schoonmaken en het zelf wassen. Vaak moest ik dan naar de dierenarts om middels een geneesmiddel de diaree te stoppen.

Sinds anderhalf jaar hebben wij een nieuw fokpoesje en werd er op de Abysom-discussielijst melding gemaakt van de positieve ervaring met Carnibest voeding. Het was nieuw voor mij, maar op de site stond hoe je Carnibest het beste geleidelijk kon introduceren. Onze jonge fokpoes uit Duitsland was gelijk weg van Carnibest. Dus die overgang ging heel gemakkelijk. Ze eet het nu sinds kerstmis 2005 en heeft inmiddels een nestje met 3 kerngezonde kittens. Die zijn nu ruim 5 weken oud en eten gewoon mee van het bordje Carnibest van moeder. Voor het eerst heb ik probleemloos de kittens gespeend. Ze hebben mooie vaste drolletjes, gaan volledig en makkelijk op de bak. Hun vachtjes glanzen en ze hebben heel duidelijk een perfecte conditie. Ook moederpoes Holly glanst je tegemoet. Is mooi slank, maar je kunt niet zien dat ze 3 kittens heeft gevoed. Het is puur genieten van dit probleemloze nest. Voor mij is het duidelijk dat Carnibest gewoon echt goed is. Het dier krijgt goede eerlijke voeding waar door veel problemen voorkomen kunnen worden. Ook geeft het mij een goed gevoel, dat ik de kittens in deze opbouwfase van hun leven het beste kan geven wat te krijgen is.

En dat is Carnibest. Binnen de Abessyn en Somali fokkers is het geven van Carnibest gewoon de beste keuze. En ook een voorwaarde voor de verkoop van een kitten aan de nieuwe eigenaars, dat deze ook Carnibest blijven geven. Gelukkig zijn mijn kittenkopers overtuigd en bereid om Carnibest aan hun nieuwe huisdier te blijven geven. Zo zullen zij hopelijk een gezond en gelukkig kattenleven tegemoet gaan.

Helga Bruggink
http://www.doekosjka.nl