Loki

LS,

Ik wil graag mijn ervaring optekenen met Carnibest. Ik had nooit gedacht dat ik Carnibest zou gaan gebruiken. Laat staan dat ik er zo lyrisch over zou zijn dat ik mijn dank wil beschrijven. In augustus 2010 heb ik twee kittens uit het asiel mogen halen.

Vrijdag de 13e mijn allereerste eigenzinnige vriend: een drie maand oude zwarte kater. Hij is Loki gedoopt, naar een Noorse sage over de kwaadaardige god Loki die als niet-uitgenodigde dertiende gast, op een feest komt een de aarde in rouw dompelt. Later die maand heb ik Iðunn, een lapjespoes als maatje erbij genomen. Loki had vaak dunne ontlasting en het werd steeds erger. Bij de dierenarts werd giardia vastgesteld. Ik wist toen nog niet wat de consequenties van die diagnose waren. Met een hoge kans op herbesmetting was er heel wat voor nodig om de parasiet uit zijn lijf en mijn huis te krijgen. Ik moest beide katten behandelen met verscheidene medicijnen; ik heb ze meerdere malen gewassen (wat bij katten erg ongebruikelijk is en ook erg lastig); ik heb speciaal dieetvoer gekocht; een stoomreiniger aangeschaft en een nieuwe stofzuiger vanwege overbelasting van de oude. Na een aantal maanden kreeg ik eindelijk te horen dat de uitslag negatief was. Mooier nieuws kon je mij destijds niet geven.

Helaas was Loki er niet goed uitgekomen. Ik had moeite gehad hem op gewicht te houden en de medicijnen hadden neurologische bijwerkingen teweeg gebracht. Zo kon hij bij teveel stress ineens omvallen en niet meer lopen. Ook de diarree was niet over. Maar de dierenarts verzekerde me dat de juiste medicijnen en het juiste dieetvoer dit wel konden verhelpen. Helaas, na vele maanden en verscheidene testen, medicijnen en poedertjes was de situatie nog steeds hetzelfde en ik ten einde raad. Ik heb na raadplegingen op het internet er voor gekozen om alle medicijnen te laten varen en over te stappen op Carnibest. Baat het niet, dan schaadt het niet, zo was ook het devies van de dierenarts, alhoewel zij niet de hoop had dat dat zou gaan helpen.

Het wonder geschiedde. Loki had al na een paar dagen perfecte ontlasting. Je kunt je niet voorstellen hoe blij iemand kan worden van een paar vaste donkere drolletjes. Ik wilde het dieetvoer geleidelijk aan vervangen door de Carnibest, maar toen ik merkte dat de ontlasting elke keer na het geven van dieetvoer verslechterde, ben ik in één keer overgeschakeld. Nu twee maand verder zijn ook de neurologische klachten enorm afgenomen en kan ik zeggen dat ik twee gezonde katten heb. Ik verbaas me er zelfs over hoe glad en zacht hun vacht aanvoelt als ik ze aai. Ik raad Carnibest aan iedereen aan en hoop dat het meer gemeengoed wordt. Bedankt!!

Erica Bos
Emmen