Yara

Begin 2007 kochten wij een volwassen Somalipoes, Yara. We gaven haar de Royal Canin brokjes die zij gewend was bij haar vorige eigenaar. Haar ontlasting was wat brokkelig en rook vrij sterk maar dit leek ons toen niet bijzonder afwijkend. Na zo’n anderhalve week bleek dat Yara, tot onze grote schrik, al enige tijd zwanger was. Wij zijn toen overgeschakeld op kittenbrokjes die vanwege het hogere eiwit-, en vetgehalte voor de aanstaande moeder beter waren. Hierop werd haar ontlasting dunner. Na ruim een maand beviel Yara van vier prachtige kittens. Helaas stortte de eetlust van de jonge moeder als een kaartenhuis in elkaar. We hebben met allerlei soorten brokjes en nat voer van de dierenarts, de dierenwinkel en de supermarkt geprobeerd haar eetlust te bevorderen. De ontlasting werd echter steeds slechter; grote hopen stinkende brij lagen in de kattenbak te walmen. Daarnaast moesten wij dagelijks ontlastingsresten uit Yara’s halflangharige broek spoelen. Ze verloor gewicht en al bij al was het voor een zogende moeder zeker geen optimale situatie.

Toen de kittens na enkele weken langzaam op vast voer overgingen waren ze na een poosje alle vier aan de diarree. Een kuurtje van de dierenarts hielp een paar dagen maar daarna was het weer mis. Ik had al wel van Carnibest gehoord maar omdat wij geen vriezer hadden was het uitproberen hiervan niet zo gemakkelijk. Ik kreeg echter steeds meer het gevoel, mede door verhalen uit de fokkerswereld, dat dit de oplossing zou kunnen zijn van alle problemen. Ik heb contact gezocht met J & A, het dichtstbijzijnde verkooppunt voor ons. Judith van J en A is bij ons geweest en op haar advies zijn we meteen over gegaan op Carnibest. Eerst met behulp van de vriezer van de buren, maar vanwege de onmiddellijke verbetering kochten we er snel zelf een.

Moeder en de kittens reageerden perfect op het verse vlees. De ontlasting werd veel minder en kreeg weer de juiste vorm en geur. We hoefden ook geen achterkantjes meer te wassen. Yara kwam binnen twee weken een paar ons aan en was daarmee weer op gewicht. Daarnaast hebben we ook effecten op haar vacht gemerkt; de rui is aanmerkelijk minder en waar ik eerst wekelijks klitjes onder haar oksels vond heb ik sinds het gebruik van Carnibest niet één klit meer gezien. De kittenkopers hebben we dringend geadviseerd om Carnibest aan de katjes te blijven geven. Gelukkig hebben ze ons advies overgenomen.

We zijn zeer overtuigde afnemers van Carnibest geworden. Hadden we het eerder geweten dan hadden we onze katten en onszelf veel ellende kunnen besparen.

Jeanne van de Wiel
Somali Cattery Jumanah
www.jumanah.nl