Diergeneeskundig Centrum Beek

Onze ervaring met Carnibest begon toen een assistente haar eigen hond hiermee ging voeren. De reden hiervoor was dat hij zeer slecht at en vermagerde zonder medische oorzaak. In het begin zorgde Carnibest binnen de praktijk voor de nodige vragen, maar al snel bleek dat de hond van onze assistente dit voer goed at en bleef eten, terwijl hij ook mooi op gewicht kwam, vrolijker werd en beter in zijn vacht kwam.

Op een gegeven moment hebben wij (na vragen van verschillende klanten) besloten om verkooppunt te worden. We begonnen heel voorzichtig met een kleine vriezer voor de voorraad, maar al snel bleek deze veel te klein voor de grote vraag naar Carnibest.

Carnibest wordt vooral veel ingezet bij honden die slecht eten. Grappig is dat de meeste mensen er in eerste instantie een beetje huiverig voor zijn. Ze denken dat ze alles al geprobeerd hebben, waarom zou hij/zij dan wel rauw vlees eten? Zelf vinden ze het idee van rauw vlees vies, dan gaan ze er vanuit dat hun hond het ook vies zal vinden. Na een paar dagen komen ze dan razend enthousiast terug voor meer, want eindelijk vindt de hond eens iets echt lekker!

Honden met huidproblemen zien we ook goed vooruitgaan op Carnibest; doffe vacht, jeuk en schilfers worden veel minder. Een bullterriƫr die helemaal kaal was met open wondjes als gevolg van een voedselallergie is zelfs helemaal hersteld met Carnibest Eend/Rijst!

Veel honden met regelmatige darmproblemen verbeteren als ze Carnibest krijgen, vanwege de goede verteerbaarheid wordt er gewoonweg minder ontlasting geproduceerd, waardoor deze vaak ook vaster wordt. Wij geven dan meestal gewoon de natuurvoer of light mee, dat is vaak al voldoende. Verder zien we steeds meer mensen overgaan op Carnibest omdat ze zich verdiept hebben in KVV en de voordelen ervan. Men probeert het dan een tijdje uit, de meeste zetten hun hond uiteindelijk definitief op Carnibest. Ook zien we steeds meer mensen die hun puppy Carnibest geven omdat ze dat bij de fokker al kregen. Het is wel belangrijk gebleken om de mensen duidelijk uit te leggen dat Carnibest een volledige voeding is; sommigen denken dat het alleen maar vlees is en willen het nog aanvullen met brokken.

Team Diergeneeskundig Centrum Beek