Bink

4 april 2013, Bink, het verhaal…

Vandaag is het feest. Onze rottweiler Bink is 5 jaar geworden. Niets bijzonders zou je denken, maar niets is minder waar. Precies twee jaar geleden op 4 april 2011 werd Bink ernstig ziek. Grote darm- en maagproblemen. Het begon met aandrang tot ontlasten maar er gebeurde niets. Op een rondje van 20 minuten kon dat wel 10 keer gebeuren. Later veranderden de klachten en was zijn ontlasting zo dun als water en niet veel later daarna zat zijn ontlasting vol met bloed. Zijn eten spuugde hij er vaak uit. Hij werd zwakker en zwakker en verloor veel gewicht. Tijdens dit hele proces hebben diverse onderzoeken plaatsgevonden. Echo, uitgebreid bloedonderzoek en een inwendig onderzoek bij de kliniek in Amsterdam. Bink werd volgestopt met antibiotica, diaree-remmers, pijnstillers, prednison en was in korte tijd 11 kilo van zijn lichaamsgewicht kwijtgeraakt (20%!). Meerdere malen hebben wij geprobeerd de prednison af te bouwen om uiteindelijk te kunnen stoppen, maar helaas lukte dat niet.

In november 2011 werden wij op het spoor gezet van Carnibest en zijn wij met de Aktief-variant begonnen. Aktief omdat hij zoveel gewicht was kwijtgeraakt. Rond datzelfde moment zijn wij ook met een holistische dierenarts begonnen en werd Bink met kruiden behandeld. Tevens gaven wij hem probiotica. Bink verbeterde, maar hij bleef erg kwetsbaar. Al zoekend op internet vond ik de klachten behorende bij pancreasproblemen. Volgens het eerder gedane bloedonderzoek was de pancreas (alvleesklier) in orde, maar omdat de klachten 100% overeenkwamen hebben toch het advies van dat artikel gevolgd. Dat advies betrof de Pancreasvariant van Carnibest. Het is ongelooflijk hoe ontzettend goed dat heeft gewerkt bij Bink..!!!! We hebben nog een keer een pancreaspoeder geprobeerd, de naam hiervan ben ik vergeten. De zwakte trad alweer vrij snel in. Bink blijft dus op Pancreas van Carnibest. Omdat daar minder voedingswaarde in zit mengen wij dit inmiddels met Aktief. Nu twee jaar later kunnen we zeggen dat Bink er weer helemaal bovenop is gekomen. Zowel in de kliniek als bij onze dierenarts was weinig hoop op herstel. Ze hadden geen idee meer wat ze nog konden doen. Zelf hebben we meerdere keren gedacht dat we hem kwijt waren. Maar zie hier, een kerngezonde hond! Dus ja, reden voor een feestje zouden wij zo denken.

Ik vind het belangrijk dat veel mensen het belang van voeding voor hun huisdier gaan inzien en hoop dat dit artikel geplaatst wordt. En toch verbaast het me dat mensen dit soms gewoon negeren. Enige tijd geleden nog een hond met redelijk overeenkomende klachten op het spoor van Carnibest gezet. Helaas geen gebruik van gemaakt en de hond is overleden. Wat Rottweilers betreft hoor je dit klachtenpatroon trouwens vaker. Men heeft er zelfs een naam aan gegeven t.w. ‘Rottweiler-enteropathie’. Hier is geen goed medicijn voor volgens de artsen en veel honden overlijden eraan. Inmiddels hebben wij ervaren dat deze artsen niet naar voeding kijken (en dat geldt triest genoeg niet alleen voor de dierenartsen, voor mensen is het niet anders).

Vriendelijke groet,
Silvia van Diepen-Looij
Heemskerk