Charly en Belle

Carnibest trok onze aandacht toen we zelf veel problemen hadden met de gezondheid van Charly, onze leverkleurige Flatcoated retriever van inmiddels 5,5 jaar. Hij werd twee keer per dag gevoerd met, zoals we dachten dat goed was, brokken. Van een goed aangeschreven merk en zeker niet goedkoop. Maar vaak nadat hij had gegeten, brak het lawaai los. In zijn darmen wel te verstaan. Het rommelde soms zo, dat we het zelfs hoorden als we de televisie aan hadden of we zaten met elkaar te praten. Daarbij kwam dat Charly slikproblemen had. Het leek alsof er iets dwars lag in zijn spijsverteringskanaal. Alle doktoren zijn we af geweest, maar helaas.

Toen hoorden we van Carnibest zijn we dat gaan proberen. Het gerommel in de darmen horen we niet meer. Zijn vacht is beter geworden en de geurige winden zijn ook verleden tijd. Eerlijk is eerlijk, de slikproblemen zijn nog steeds aanwezig maar noemenswaardig verminderd na de overgang op versvleesvoer.

Na die goede resultaten met Charly besloten we ook Belle, onze Golden Retrieverdame op leeftijd (9 jaar) over te zetten op de Carnibest. Het is een harde tante en laat nooit iets merken. Daardoor hebben we zeker twee keer pas heel laat gemerkt dat ze blaasontsteking had. De dierenarts vond de waarden in de urine zo verontrustend dat ze een echo liet maken. Gelukkig was het “maar” een fikse blaasontsteking, maar toch. We hebben haar ook op de Carnibest gezet en ze heeft sindsdien geen blaasontsteking meer gehad.

Wij zijn dus enthousiast, vooral omdat we het resultaat bij onze eigen honden hebben gezien.

Monique Bladder