Joep

Beste Carnibest,

Wij willen toch even een en ander kwijt. We hebben sinds juni onze pup Joep. Hij is een Grote Zwitsere Sennenhond en echt een lieverd. Vanaf het moment dat we hem hebben zitten we al te tobben met zijn eten/gezondheid. Van de puppybrokken van merk X bleef hij aan de diarree, toen maar over op de Junior variant. Ook geen verbetering. Ondertussen kreeg Joep last van groeipijnen, heel erg. Liep niet meer en bleef aan de diarree. Van de dierenarts de ene na de andere medicatie. Uiteindelijk kregen we zelf morfine voor zijn pijnen…

Toen gingen we over op andere brokken, ontlasting leek te verbeteren. Maar toen ineens de schrik van ons leven. Op een avond, hij had 2 uur liggen slapen, begon hij uit het niets te kokhalzen, snel naar buiten, gras eten. Beetje spugen maar niet veel, hele dikke opgezwollen buik en veel piepen. Na een half uur toch maar naar de dierenarts, het zal toch geen maagkanteling zijn? Het was zaterdagavond, dus we waren aan de beurt… Maar je doet alles voor je beestje. Ze kregen zijn maag niet leeg met een slang, wat kon duiden op een kanteling. Zijn maag zat vol gassen zagen we op de röntgenfoto. Operatiekamer werd klaar gemaakt, hij moest onder het mes…Joep kon doodgaan zeiden ze, vreselijke uren waren dat.

Toen toch nog eerst spierverslappers gehad, en toen liep hij helemaal leeg van achter. Nog een röntgenfoto en de maag was weer leeg… dus toch geen kanteling? Geen operatie en na een paar uurtjes mocht ie weer mee naar huis. Wat een schrik… Het was blijkbaar een maagdilatie maar de oorzaak weten ze niet. Meteen zijn we gestopt met alle medicatie en wilden we het over een andere boeg gooien. Op ons forum voor Grote Zwitserse Sennenhonden eigenaren kregen we al een paar keer de tip voor vers vlees. Eerst een vers vlees product van merk X geprobeerd, maar zijn ontlasting bleef als water…. Toen de tip van twee kennissen van dit forum en overgegaan op Carnibest. Hadden we dat maar eerder gedaan….

Meteen ontlasting goed, geen gassen meer in zijn maag, hij is hartstikke fit en een blije hond en heeft geen last van groeipijnen meer.

We willen jullie onwijs bedanken! Na onze hele lange zoektocht (Joep is inmiddels 6 mnd oud), hebben we het eindelijk gevonden. We zullen het iedereen aanraden.

Ik vond dat we dat jullie toch even moesten laten weten.

Nogmaals bedankt namens mij, mijn vriend en onze lieve Joep

Groeten Marieke den Baas

Lisserbroek