Berner Sennenpup

Jaren geleden hebben wij een Berner Sennenpup gekocht. Dolblij waren we ermee. Maar we hadden nogal eens problemen met onze hond. Het eerste jaar waren we regelmatig te gast bij onze dierenarts. Mijn man zei wel eens: “je koopt een hond voor een X bedrag, maar ze kunnen je er beter zo’n bedrag bijgeven voor de dierenarts”. Ik las een tijd later over Carnibest natuurvoeding.

In eerste instantie was ik er een beetje huiverig voor. Maar mijn man zette door en omdat ik het nog niet helemaal zag zitten sloten we een compromisse nr. l, de ene dag vlees en de andere dag brokken. Onze hond vond het vlees heerlijk en na verloop van tijd besloten we toch maar om hier helemaal op over te gaan. En tot op de dag van vandaag hebben we daar geen spijt van. De dierenartsbezoekjes verminderden en tot op heden komen we eigenlijk nog maar 1 keer per jaar bij dierenarts voor algehele controle. Inmiddels hebben we drie honden en ook deze twee die nu bijna 3 jaar zijn geven we sinds pup Carnibest. Ze zien er super uit, vinden het heerlijk en mankeren nooit iets.

Sinds enige tijd wisselen we Carnibest Natuurvoer af met de Lam/Rijst. Ze vinden het allebei even lekker. Ik hoorde zo’n 2 jaar geleden dat er ook een Carnibest-variant was voor de katten. Ook dit hebben we geprobeerd. Eerst moesten de katten er aan wennen, want aan blikvoer zit nu eenmaal meer geur. Maar nu ze er eenmaal aan gewend zijn draaien ze ‘s morgens net zo lang om ons heen, totdat je ze van ellende eerst maar eten geeft.

Na vrij korte tijd gingen we ook merken dat de vachten mooier werden. Ze glanzen als een spiegel en ook voor de katten geld hetzelfde als voor de honden, tot op heden alleen voor de jaarlijkse controle naar de dierenarts, ze mankeren nooit iets. Nu verzorg ik ook al jaar en dag kittens voor een dierenasiel. Dat wil zeggen als er bij het asiel kittens worden gebracht van 0 tot 8 weken, die dus nog niet zelfstandig zijn, dan komen die veelal naar ons. Wij verzorgen ze dan tot ze zelfstandig zijn. De voeding die zij nodig hebben krijgen wij van het asiel, maar het komt nog wel eens voor dat er kittens bij zijn die niet willen eten en/of groeien. Je gaat dan van alles proberen, tot mijn man zei “probeer de Carnibest maar eens”. En het lijkt wel een fabeltje, maar die kittens vallen op dat vlees aan. En ze groeien er als kool van.

We zijn er zo tevreden over dat wij onze zoon die in het westen van het land woont hebben aangeraden het ook eens te proberen. Zijn hond zat niet zo goed in zijn vacht. Hij gebruikt het nu een half jaar en volgens hem werd de vacht na een paar weken al een stuk voller en glanzender. Wij zijn zeer tevreden over Carnibest en raden iedereen aan het te proberen.

Onze Berner ziet er uit als een goudhaantje. Hij is nog altijd heel vitaal en levendig. En wat verder nog van belang is, is dat de honden en katten weinig ontlasting produceren. Ze poepen kleine hoopjes. Ook de tanden en kiezen zien er prachtig uit. Onze Berner heeft nog steeds een prachtig wit gebit. Geen plak en geen bruine plekken.

Ditha van Zwienen
Harderwijk