Charley

Hallo dierenvrienden,

Ik heb een Cavelier King Charles Spaniël blenheim reu genaamd Charley. Al ruim 5 jaar worstelen mijn hond en ik met een overgewicht probleem nadat hij gecastreerd is met 7 maanden. Door de castratie is zijn vacht veranderd en ook zijn stofwisseling trager geworden. Als pup zijnde was Charley al aan de grote kant en dan hielp het ook niet mee dat hij van elke brok maar aan kwam. Regelmatig werd hij gewogen bij de dierenarts en werd ik weer met de nodige dieet brokken en plan van aanpak naar huis gestuurd. Niks hielp hem afvallen, van het ene merk kwam hij aan en van het andere merk kreeg hij vreselijke uitslag. Om maar niet te spreken van het feit dat hij sommige merken ook niet lustte!!

Ik train met Charley vanaf zijn 12e week en dat is onze uit de hand gelopen hobby. We zijn begonnen met een pupcursus aansluitend de jonge honden cursus, de gehoorzame hond, de gehoorzaamheid B, Club GG, GG-B en nu dan GG1. Naast dit pittige stukje discipline traint zijn baasje met hem ook al vanaf dat hij bijna 2 ½ jaar was: Behendigheid en Breitensport. Ik heb zelfs een examen verknald omdat een keurmeester bij mijn GG-1 examen al zei voordat ik de ring betrad: Oh, jij hebt een goed kosthuis. Hij is wel heel erg aan de dikke kant hé? Dat kan niks worden. Met prikkende tranen achter in je ogen toch dat examen doen en dan zakken. Het had me heel erg gekwetst, zeker omdat we alles al geprobeerd (dachten we) hadden. Van sperziebonen tot dieetbrokken. En steeds in je omgeving maar horen dat je hem teveel snoep en koekjes geeft, meer moet bewegen met hem etc. En dan de dooddoener: Hij is wel erg dik hé? Ik zou hem minder geven.

Charley is een hele lieve en energieke hond dus waren we wel verplicht om nog verder te kijken op voedingsgebied. Zeker omdat we nu vanwege zijn gewichtprobleem moesten stoppen met Behendigheid en Breitensport omdat zijn gewrichten er onder gingen lijden. Sinds september vorig jaar staat Charley op aanraden van een voedingsdeskundige op de Carnibest Light. In het begin viel hij niet veel af maar in de loop van de maanden zag je hem veranderen.

Hij werd vrolijker, zijn vacht werd mooier en hij viel af!
Nu horen we van dezelfde mensen dat hij er erg goed uitziet.
Inmiddels zijn we gestopt met alle actieve sporten en lopen we alleen nog maar gehoorzaamheid.
Ik wou dat we eerder wisten van de Carnibest, we hebben een totaal andere hond ervoor terug gekregen sinds hij dit als voeding krijgt!!

Groet,
Angélique & Charley Heemskerk, Almere