Joy

Sinds 15 augustus dit jaar (2006) hebben wij er een herplaatser bij. Wij hadden al een reu (Ollie) van ruim 2,5.

Joy is haar naam, een teefje van 4,5 jaar en dat betekent 4,5 jaar brok. Dat kon je ook zien, kijk maar naar haar gebit op de foto. Vol plak. De dierenarts dacht dat ik langs zou komen voor een reiniging van haar tanden onder narcose. Nou mooi niet! Gelijk haar eerste dag hier heeft ze Carnibest gekregen. Gewoon Natuurvoer om mee te beginnen en dus cold turkey overgestapt op rauw. Ze wist niet wat ze meemaakte en stond al te dansen toen ik met haar bak rondliep. Natuurlijk was haar hele bak dan snel schoon leeg. Het checken van Ollie’s bak of hij wel alles heeft opgegeten is nu haar vaste ritueel.

Nu is eigenlijk al de gele aanslag verdwenen. Gewoon een dag een lap pens, of een dagje een hele kip, of wat lamsribben het gaat er allemaal in. Als je haar ziet kluiven op een lekker kalfsbot komt haar ‘inner wolf’ naar boven. Prachtig om te zien en ben dan ook supertrots dat ze nu zo’n mooie ‘tandpasta-smile’ heeft. Ook jeukte haar lies heel erg en dat was aardig rood, ook dat is weer nu mooi rustig.

Dat ze nu nog maar flink wat mooie jaren bij ons mag blijven en we mogen genieten van de Blijdorp – taferelen in de tuin.

Groet Maud uit Blijdorp