Noa en fairly

Ik ben in het bezit van twee Engelse Springer Spaniƫls, Fairly van 9 jaar en Noa van 9 maanden.

Alle twee zijn het slechte eters, sinds de komst van Noa is Fairly wel beter gaan eten.

Maar al met al bleef het zeuren met de dames…..

Bij toeval ben ik terecht gekomen bij Any Animal (dierenspeciaalzaak en dierenartspraktijk) in Heiloo. Op hun site staat dat ze een goed en duidelijk voer advies geven, waaronder ook slecht eten werd genoemd. Toen ik in de zaak kwam wilde ik hier graag meer van weten, mij werd verteld dat ik een afspraak zou kunnen maken voor een voedingsconsult bij de dierenarts. Op dat moment had de DA toevallig nog een half uurtje tijd over en ik heb meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt.

Tijdens het consult werd mij verteld over de voordelen van het voeren van Carnibest. Het klonk allemaal heel goed, onze honden zijn tenslotte van nature vleeseters. Ik wilde het graag proberen maar mijn oudste hond heeft last van blaasgruis en zit hiervoor op een speciaal dieet van de dierenarts. Sinds zij op dit dieet staat (zeker al anderhalf jaar) heeft zij geen klachten meer en er is mij destijds verteld dat ze deze brok de rest van haar leven moet blijven eten en niks anders meer mag hebben. Echter op de zak staat dat je deze brok maar een half jaar mag geven, de reden hiervan geven ze niet.

Al met al zou het volgens de dierenarts heel goed mogelijk zijn dat ook mijn oudste hond het goed zou doen op Carnibest. Ik wilde het wel graag gaan proberen (al was het best spannend om mijn oudste hond van het dieetvoer af te halen). Het omzetten van brok naar Carnibest zou stap voor stap begeleid worden, mede hierdoor durfde ik de stap wel te zetten.

We zijn nu een kleine twee maanden verder en het gaat fantastisch. Na 3 weken hebben we de urine van de oudste hond getest, helaas werd er nog wat gruis geconstateerd, zelf voegde ik wel cranberry capsules toe, van het huismerk van een bekende drogist, op advies van de dierenarts hebben we de toevoeging van cranberry tijdelijk verdubbeld. Twee weken later heb ik op eigen verzoek nogmaals de urine laten testen, het advies was om dit vier weken later te doen en er werd geen gruis meer geconstateerd, over een maand gaan we nogmaals de urine testen maar ik verwacht dan geen problemen meer. Na een paar weken begon ook de vacht van mijn oudste hond te veranderen, deze voelt zachter aan en er komt meer glans op. Ze heeft geen last meer van winderigheid, de ontlasting is zeker de helft minder en ook de mondgeur is stukken beter.

En waar het uiteindelijk om begon, beide honden eten zoals ze nog nooit gedaan hebben. Als ik nu de voerbakken pak staan er twee achter mij te trappelen van ongeduld…. de voerbakken worden grondig nagelikt ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze krijgen nu als tussendoortje verse kippen-/eendennekken ook de tussendoortjes van Carnibest doen het goed. Dit alles is zeker een verrijking voor mijn oudste hond die eigenlijk was veroordeeld tot levenslang eten van dieetbrokken.

Monique van Dijk