Romeo en Julia

Sinds een paar weken heb ik mijn honden volledig op Carnibest Natuurvoer overgezet. Ik heb twee American staffordshire terriers.

Allereerst Romeo

Romeo wordt in maart zeven jaar, maar gedroeg zich al jaren als een oude hond. Hij was lui en had vaak helemaal geen zin om een lang stuk te wandelen. Alleen als hij bezig werd gehouden of als ik met iemand samen wandelde vond hij het leuk. Toen hij twee jaar was, heeft hij een prostaatontsteking gehad, daar is hij heel mager door geworden. Vervolgens is hij gecastreerd. Na dit gebeuren zijn de spieren van Romeo vreselijk geslonken en dit is nooit meer terug gekomen. Zoals ik al zei, eet hij sinds een paar weken Carnibest en er is een hele grote verandering opgetreden. Hij heeft plotseling heel erg veel zin om te wandelen en is daarbij ook erg vrolijk. De spieren in zijn billen zijn aan het groeien en het vet onder zijn huid is aan het verdwijnen. Ik kreeg zelfs al van iemand de vraag of ik met hem aan het trainen was.

Als tweede Julia

Julia is drie jaar oud. We hebben met haar heel veel gezondheidsklachten gehad. Ze dronk altijd overmatig veel, maar met haar nieren was niets mis. Ze had bijna altijd diarree en liet vreselijk stinkende scheten. We hebben heel veel soorten en merken geprobeerd, maar niets hielp voor lang. Op den duur kreeg ze bultjes op haar lichaam en kalige plekken in haar vacht. Op een dag liet ze haar urine lopen als ze lekker op de bank lag, dus urine langs gebracht bij de dierenarts en toen bleek ze blaasgruis te hebben. Ik kreeg speciale brokken van de dierenarts, met urineverzurende eigenschappen, maar achterop die zak stond, dat ze die hooguit zes maanden mocht krijgen. Na twee weken was de blaasgruis verdwenen, dus zijn we weer overgegaan op haar vorige brokken en toen ontstond weer het zelfde probleem. Ik was het er niet mee eens dat ze misschien de rest van haar leven die diëetbrokken zou moeten eten. Daarom ben ik meer over rauwvoeding gaan lezen. Ik wist er al wat vanaf, maar nog lang niet voldoende.
Zij krijgt elke dag vit C, cranberry en appelazijn aan de Carnibest toegevoegd om de ph van de urine laag te houden. We hebben het nog niet volledig onder controle, want het schommelt nogal, maar de blaasgruis is nog altijd niet terug gekomen! De bultjes op haar lichaam zijn verdwenen, en de kale plekjes beginnen dicht te groeien. Ook is haar ontlasting aanzienlijk verbeterd en stinken doet ze ook niet meer.

Al met al zijn we zeer, maar dan ook zeer tevreden dat we onze honden binnen een paar weken tijd al zo enorm op zien knappen.

Met vriendelijke groet,
Paula Beumer