Tara en Gypsy, Border Collies

Tara (6,5 jaar) was een hele slechte eetster als pup en heeft HD. Ook heeft ze van jongs af aan tandsteen. Overigens zorgden we wel dat ze als pup met veel kunst- en vliegwerk op gewicht bleef. Gypsy had eigenlijk niet echt problemen, maar verloor veel haar voor de loopsheid. Gypsy heeft nu een nest, dat vanaf zondag ook op de ‘carnibest pup’ zal gaan.

Altijd gehoord hebbend dat brokken de zekerste manier van voeren zijn om te zorgen voor alle bouwstenen, inclusief vitamines en mineralen etc., heb ik tot recent zeer veel reserves gehad over alle voedingsverhalen.

Enige maanden geleden wist iemand me te overtuigen dat een voer als Carnibest een veel natuurlijker manier van voeren is en besloot ik een poging te wagen. Nu weet ik dat ik dit zal blijven voeren. Tara en Gypsy aten alle twee poep – nu niet of nauwelijks meer. Kennel schoonmaken is veel eenvoudiger daar zij minder produceren. Gypsy heeft een mooiere vacht dan ooit en verloor hem niet voor loopsheid, tijdens zwangerschap of nu tijdens zogen. Tara’s tandsteen lijkt minder.

En misschien het belangrijkste : ze weten niet hoe snel ze hun eten moeten verorberen , zo lekker is vers voer. Daarnaast krijgen ze af en toe een bot van de slager en runderhuid botten.

Ine Carle
Emmercompascuum