Benjy

Graag wil ik u informeren hoe tevreden wij zijn over de light versie.

Onze hond Benjy (Basenji) is nu bijna 3,5 jaar oud, de laatste maanden viel het ons op dat hij steeds rustiger werd. Heerlijk hoor maar hij werd wel erg rustig ook bij de uitlaatservice viel het op dat Benjy steeds rustiger, moe en niet meer speels was.

Na een groot onderzoek bij de dierenarts werden er geen afwijkingen / problemen gevonden, het probleem gepost op Facebook bij de Basenji site.

Van een andere Basenji bezitter kreeg ik de tip om Carnibest light eens te proberen.

(Buiten het veranderde gedrag was Benjy ook wel iets te zwaar). Op jullie advies begonnen met 250 gram vlees per dag, Benjy vond dit super want hij was maar gewend aan 140 gram vlees per dag.

Na 3 dagen zagen wij zijn gedrag al veranderen, na 1 week zag ook onze uitlaatservice dat Benjy zich weer normaler ging gedragen en na 2 weken was hij bijna weer de ondeugende, speelse, slopende hond die hij altijd was. Nu 5 weken verder is hij weer helemaal zoals vroeger, zijn gewicht is verminderd met 750 gram en wij hebben onze speelse een blije hond weer terug!

Wij hebben nooit geweten (ook de dierenarts niet) dat zoiets kan ontstaan door voeding. Wij gaven Benjy voeding van een ander merk vers vlees en gingen er van uit dat hij alles kreeg wat hij nodig had. Helaas was dit niet het geval.

Vriendelijke groet van een tevreden Benjy en zijn baasje.

Henny Mulder

Spijkenisse

Dec. 2014