De honden en katten van de fam. Wijling

Onze honden, Sint Bernards genaamd: Fred, Einstein en Duke en onze katten Sushimo en Niƫn-todd 2 perzen,Cilly en Ivan 2 noorse boskatten en Richard de Ragdoll. Wij voeren hen al jaren Carnibest.

Wij zijn ook ooit begonnen met hondenbrokken te geven aan onze eerste hond Bart een Rottweiler, maar al snel dacht ik dit kan toch niet goed zijn, Bart produceerde meer ontlasting, dan dat hij aan brokken op at. Dus zijn lichaam nam niet veel voedingsstoffen op, dus komt van alles tekort en kan dus ziek worden.

Toen ben ik verder gaan kijken wat er allemaal nog meer te koop was aan hondenvoer in plaats van die brokken, dit kon echt niet goed zijn. Ik kwam dus al heel snel bij kompleet vers vlees uit voor de hond Carnibest dus en nu poepte hij nog maar 1 keer in 1 1/2 dag, dus in 3 dagen poepte hij maar 2 keer een beetje, het lichaam neemt veel meer voedingstoffen op uit het vlees.

Wij wilden de brokken mengen met Carnibest om zo langzaam over te gaan op alleen Carnibest, maar na de eerste keer Carnibest met brokken gekregen te hebben, liet Bart de brokken liggen en at alleen de Carnibest op, toen hebben de volgende maaltijd dus alleen maar Carnibest aan Bart gegeven en sindsdien genoot hij meer van zijn eten dan ooit tevoren !! Hij zat echt met smaak te eten, wat een genot om je hond zo lekker te zien eten, toen Bart nog brokken kreeg liet hij ze wel eens staan en dat is bij Carnibest nooit gebeurt, Bart heeft altijd netjes zijn bakje Carnibest leeg gegeten.

Toen Bart 3 jaar was besloten we om er een Sint Bernard bij te nemen en dat is Fred geworden, toen we bij de fokker van Fred aankwamen vroeg ze ons wat Fred te eten zou krijgen bij ons, wij zeiden Carnibest nou dat vond de fokker van Fred geweldig want zij geeft haar honden ook kompleet vers vlees BARF, maar dat vind ik te ingewikkeld, BARF dat moet je zelf samenstellen en dan ben ik bang dat ik wat vergeet en mijn hond toch tekort zou komen en met Carnibest heb ik dat niet.

Dus Fred krijgt vanaf de 8 weken dat hij bij ons is alleen maar Carnibest en is inmiddels 8 1/2 jaar oud en kan nog jaren mee, Fred is nog heel fit een vitaal, ook heeft een Sint Bernard een grotere kans op een maagtorsie als je hem brokken zou geven en met Carnibest is dat veel minder, als er een Sint Bernard overlijdt aan een maagtorsie dan vraag ik altijd wat hij te eten heeft gekregen en dan is het antwoord altijd brokken, want die zwellen op in de maag.

Toen Bart 8 jaar was en Fred 5 jaar, besloten we om er nog een Sint Bernard bij te nemen Einstein. Einstein was nog maar 10 dagen oud, dus nog bij de fokker toen overleed helaas ons Bart de Rottweiler aan darmkanker. Ook de fokker van Einstein was helemaal weg van Carnibest, zij voert het haar honden ook dus Einstein heeft als eerste vleeshapje ook Carnibest gekregen en is inmiddels 3 jaar oud en net als Fred nog nooit ziek geweest.

Toen Fred 8 jaar was en Einstein 3 jaar, kwam er weer een Sint Bernard pup bij, ons Duke die is inmiddels 7 maanden oud en vindt Carnibest ook geweldig, als pup hebben ze minder last van groeipijnen omdat ze door Carnibest geleidelijker opgroeien, dus Carnibest heeft alleen maar voordelen, ik heb nog geen nadelen kunnen vinden.

Ook de ontlasting van onze 5 katten, 2 Perzen, 2 Noorse boskatten,en 1 Ragdoll stinkt minder, de ontlasting is minder en is ook vaster zoals bij de honden dus ook minder anaalklier problemen. Ook de vachten zijn zachter en glanzen, dus de langhaar katten hebben nooit klitten in hun vachten. Zowel onze honden en katten eten elke dag smakelijk hun eten op en er blijft nooit iets liggen.

Kortom, we zijn dik tevreden over Carnibest!

Met vriendelijke groet,

Fam.Wijling uit Ossendrecht