Elby

Elby is een schapendoes van bijna 10 jaar. Van kleins af aan heeft hij klachten gehad van zijn maag en darmen. Ook had ik altijd het idee dat hij zich niet lekker voelde. Snel chagrijnig, weinig vrolijk enz. Met periodes had hij last van ernstige diarree met bloedverlies en veel braken. Ook had hij dan vaak een verhoogde lichaamstemperatuur. Verder had hij nooit geen eetlust en at heeeeeel slecht.

Bij de dierenarts zijn er allerlei onderzoeken gedaan en er is met verschillende soorten voer geprobeerd de klachten te verminderen of te doen verdwijnen. De oorzaak werd echter niet achterhaald en de problemen bleven bestaan.

Uiteindelijk kreeg Elby een onderhoudsdosis prednison. Dit hielp goed en Elby is jaren met de prednison bijna klachtenvrij geweest. Zonodig werd steeds de prednison verhoogd of verlaagd. Zonder medicatie kwamen de oude klachten altijd weer terug. Met prednison had Elby over het algemeen een behoorlijk goede eetlust.

Sinds begin dit jaar hebben wij een tweede hond, waarvan de fokker ons Carnibest aanraadde. Vers vlees voeding was tot nog toe bij onze hond nooit geprobeerd en door de dierenarts ook nooit aangeraden of op geattendeerd.

Vanaf de eerste week merkten we bij Elby een verandering in gedrag: hij werd veel vrolijker en actiever. We hebben hierop de prednison afgebouwd en vanaf februari is Elby zonder medicatie en heeft het ook nooit meer nodig gehad.

Hij is nu een gezonde, actieve hond met een prachtig glanzende vacht en met een mooie vaste ontlasting.

Bovendien is de hoeveelheid ontlasting erg verminderd.

Dit is ons verhaal van Elby en misschien dat dit ook helpt voor andere honden in een dergelijke situatie.

Met vriendelijke groeten,

Familie Nijhuis

(Op de foto staat links onze schapendoes Elby en rechts onze australische labradoodle Nala.)