Casper

Casper is een mooie kater van 6 jaar. Anderhalf jaar geleden kreeg hij zo nu en dan een epilepsie-aanval, begon steeds meer water te drinken, gaf zijn voer over (welk soort eten maakte niet uit), werd slomer en ging steeds minder naar buiten. Onderzoeken bij de dierenarts gaven duidelijkheid: Casper had nierfalen. Maar dat zou geen probleem zijn, met een nierdieet kon Casper nog lange tijd leven.

We stapten over op het nierdieet. Casper vond het niet echt lekker, maar omdat hij niets anders kreeg (de dierenarts had ons op het hart gedrukt echt niets anders te geven), at hij het toch maar.
Casper zijn conditie ging echter razendsnel achteruit. Hij vermagerde, zijn vacht werd lelijk en ging stinken, hij dronk steeds meer water, zijn coördinatie werd slecht (hij kon niet meer op de bank springen) en hij zat op een gegeven moment de hele dag alleen maar boven zijn waterbakje te suffen.

Weer contact met de dierenarts die ons vertelde dat katten met nierproblemen gewoon niet oud worden, maar dat er niet meer aan te doen is. Voer veranderen was geen optie: Casper kreeg nu wat hij nodig had.
Omdat Casper zo hard achteruit ging (we dachten op een gegeven moment dat hij het eind van de week niet meer zou halen), zijn we ons verder gaan informeren via internet. Op een forum tipte iemand ons over Carnibest en we kregen contact met een dierenarts die hetzelfde adviseerde.

Zoals het nu ging, met dieetvoer, werkte gewoon niet. Casper was simpel gezegd dood aan het gaan. Dus hadden we niets te verliezen. En tegen het advies van onze eigen dierenarts in zijn we overgestapt op Carnibest.
Casper had in het begin gewoon moeite met eten. Hij vond het heerlijk, maar omdat hij zo verzwakt was kreeg hij het haast niet weg. We zijn in kleine beetjes gaan voeren, aangelengd met lauw water.
In een aantal dagen at Casper het normaal op. De eerste verrassing: dit is het eerste voer dat hij zonder problemen binnen houdt!
En daarna: Casper werd fitter, zijn vacht werd mooier en de stank verdween.
Nu gaat hij weer zo nu en dan naar buiten en hij speelt zelfs weer. En we zien hem nog steeds iedere dag gezonder worden. Hij zit nu weer heerlijk in zijn vel, een wereld van verschil met een paar weken terug, voordat we met Carnibest waren begonnen.

Het was een prachtig moment toen Casper als vanouds weer op schoot sprong en kwam liggen spinnen! Dat was lang geleden…
We waren bijna vergeten wat voor heerlijke kroelkater het is.

Wij zijn ontzettend blij Carnibest te hebben ontdekt. Hopelijk helpt dit verhaal ook andere mensen om bij nierproblemen Carnibest te gaan proberen. Voor Casper bleek Carnibest DE oplossing te zijn.

Vriendelijke groeten en heel veel dank!

Nils en Irene de Bruin
Liempde