Eiwitten

Dierlijke eiwitten uit vers vlees sluiten het beste aan bij de voedselbehoeftes van honden en katten. Deze eiwitten dienen van uitmuntende kwaliteit te zijn en bovendien dient er voldoende variatie gecreƫerd te worden in een voeding, zodat de voeding van een optimaal aminozurenpatroon gewaarborgd is.

Eiwitten zijn nodig voor onderhoud van het lichaam, voor groei en herstel van spieren. Eiwitten spelen ook een belangrijke rol bij de vorming van hormonen en enzymen. Ook zijn eiwitten onmisbaar bij de immuniteit van het lichaam en dienen zij als transportmiddel in het bloed.

Eiwitten worden door het verteringsproces eerst afgebroken en later omgevormd tot lichaamseigen eiwitten. Dit verteringsproces breekt de eiwitten af tot hun oorspronkelijke bouwstenen, namelijk koolstof, stikstof, zuurstof en waterstof.
Later gebruikt de hond of kat ze voor de vorming en het onderhoud van lichaamseigen cellen.

Het spreekt voor zich dat dierlijke eiwitten het meest geschikt zijn als eiwitbron voor honden en katten in hun dagelijkse voeding.

Carnibest bestaat dan ook hoofdzakelijk uit dierlijke eiwitten en voor een klein gedeelte uit plantaardige eiwitten uit de verse groenten en rijst.